Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώρα Αυγέρη: «Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα» – Πρεμιέρα με κόντρες για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δώρα Αυγέρη: «Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να κάνει  αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα» – Πρεμιέρα με κόντρες για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη της απάντηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νίκο Φίλη έδωσε η Δώρα Αυγέρη με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Φίλης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό», είπε η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».  

«Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ – Ο Τσίπρας επέλεξε να διαλύσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Είπε μεταξύ άλλων πως είναι θέαμα και πως έχει ύφος Τραμπ, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

Τέλος, επανήλθε στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις