Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δώρα Αυγέρη: Θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία

Δώρα Αυγέρη: Θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία
Eurokinissi

Σκληρή επίθεση κατά της «Ομπρέλας» και της μειοψηφίας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαπέλυσε η Δώρα Αυγέρη. Η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμα πως η παράταξη «δεν είναι ναός και τα ηγετικά στελέχη δεν είναι ιερατείο».

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε αρχικά στο βαθύ ρήγμα που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρά την αποχώρηση της «Ομπρέλας».

Η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου υπογράμμισε πως «συνασπισμός και συμμαχία δεν σημαίνουν ομοσπονδία. Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία».

«Είμαστε ένας συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που επείγεται να βγει από το πολιτικό ναρκοπέδιο της Δεξιάς», επισήμανε για να τονίσει πως «η Ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων και δη αριστερών ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν».

Επιπλέον, η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη».

Ακόμη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι «το κόμμα δεν είναι ναός και τα ηγετικά του στελέχη δεν είναι ιερατείο. Και η κοινωνία δεν είναι εκκλησίασμα, αλλά εκκλησία του δήμου».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα στην τρίτη θέση, η Δώρα Αυγέρη επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «επιχειρούν διάφοροι καλοθελητές να συγκρίνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου με αντίστοιχα ευρήματα του παρελθόντος. Παραλείπουν, όμως, να πουν ότι ποτέ άλλοτε νεοεκλεγείς πρόεδρος που κέρδισε τόσο καθαρά δεν αμφισβητήθηκε και υπονομεύθηκε όπως γίνεται σήμερα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις