Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δραγασάκης για την ρύθμιση χρεών ιδιωτών σε Δημόσιο και τράπεζες

Δραγασάκης για την ρύθμιση χρεών ιδιωτών σε Δημόσιο και τράπεζες
φωτογραφία: Eurokinissi

Πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία με νέες ευνοϊκές συνθήκες για όσους έχουν χρέη, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία του για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε ως την πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης το ιδιωτικό χρέος το οποίο όπως τόνισε απειλεί το τραπεζικό σύστημα, την οικονομία και την κοινωνία.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος ως την ποιο οδυνηρή κληρονομία της κρίσης και σημείωσε ότι πίσω από το κάθε χρέος κρύβονται άνθρωποι και αλλαγές συνθηκών ζωής.

Με την τροπολογία του εξωδικαστικού μηχανισμού, είπε, παρέχεται η δυνατότητα – ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές – να μπορεί να υπάρχει ρύθμιση μόνο με το δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης, εφόσον βεβαίως οι οφειλές προς το κράτος είναι άνω του 15% των συνολικών οφειλών.

Επίσης αυξάνεται το όριο των υποθέσεων εκείνων που μπορούν να τύχουν αυτοματοποιημένης ρύθμισης από 50.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να εξαιρεί μη επιχειρηματικές οφειλές αλλά και προστασία από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης όποιου μπει σε ρύθμιση.

Επιμένουμε, κατέληξε ο Γιάννης Δραγασάκης, με διαρκείς προσπάθειες και διευκολύνσεις να εδραιώσουμε αυτή τη νοοτροπία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις