Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη συνάντηση Βούτση με τους Έλληνες στρατιωτικούς – Οι απαγορεύσεις και η “μυστική” διαδρομή

Έλληνες στρατιωτικοί

– Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν το παρασκήνιο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
– Είχε διάρκεια μία ώρα
– Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Νίκου Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τις φυλακές, με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε πρόσβαση σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έφτασε στις φυλακές της Αδριανούπολης, μέσω επαρχιακού δρόμου και όχι μέσω της Εθνικής Οδού. Την ίδια διαδρομή ακολούθησε ο κ. Βούτσης επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο ημέρες, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι τους μετέφερε την αγάπη των Ελλήνων πολιτών αλλά και την στήριξη της Ευρώπης. Τους γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την αποφυλάκισή τους και την στήριξη που υπάρχει και από την Ε.Ε προς τα πρόσωπά τους.

Τους είπε επίσης πως θα συνεχιστούν,ε με τη συναίνεση όλων των δυνάμεων, οι προσπάθειες να απελευθερωθούν, καθώς αυτή τη στιγμή κρατούνται παράνομα.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να μείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα η αποφυλάκιση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από yeniakit, sondakikhaber

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις