Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δυναμικό come back της Ζωής Κωνστανοπούλου – Κανέλλη: Χαμηλώστε της το μικρόφωνο!

Δυναμικό come back της Ζωής Κωνστανοπούλου – Κανέλλη: Χαμηλώστε της το μικρόφωνο!

Με ένταση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για το νέο «κώδικα των δικηγόρων». Καυγάς της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λιάνα Κανέλλη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Πρώτη «χτύπησε» η δικηγορίνα Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταρχήν με αφορμή το αίτημα του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου για σύντμηση των διαδικασιών, ώστε η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου να γίνει ως την Πέμπτη και να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια ως την ερχόμενη βδομάδα, στο Γ΄ Θερινό τμήμα της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη ουσιαστικά εμφάνιση της μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Β΄ Θερινό τμήμα, «άστραψε και βρόντηξε», κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι μεθόδευσε τη διαδικασία ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στο Γ’ Θερινό που δεν μετέχουν πολλοί δικηγόροι – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… για να εισπράξει την απάντηση του κ. Αθανασίου πως ούτε καν του πέρασε αυτή η σκέψη από το μυαλό.

«Μακριά από μένα τέτοιες λογικές δεν εξέτασα τη σύνθεση του τμήματος για να φέρω τους κώδικες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ βρήκε κι έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο της Λιάνας Κανέλλη… «Δηλαδή εάν στη θέση μου που είμαι νομικός ήταν ένας γιατρός βουλευτής δεν θα μπορούσε να συζητήσει το θέμα; Αυτές είναι συντεχνιακές λογικές!» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ «καρφώνοντας» τη συνάδελφο της του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό της Βουλής για προσαρμογή στις ανάγκες του νομοθετικού έργου… Όπως είπε, στο Β’ Θερινό το κόμμα του δεν είχε δικηγόρο – βουλευτή κι έτσι «επιστρατεύτηκε» ο ίδιος, με αποτέλεσμα… « να είμαι για 3 μέρες στο Κοινοβούλιο, ενώ είχα άλλες υποχρεώσεις».

Και η ένταση συνεχίστηκε… Τόσο η κ. Κωνσταντοπούλου, όσο και ο συνάδελφος της Νίκος Βούτσης, εξαπέλυσαν βολές κατά της Κυβέρνησης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς της Τρόικας και στην αξίωση της για αλλαγή του κώδικα των δικηγόρων. Μάλιστα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί ο αρμόδιος Εκπρόσωπος της Τρόικας στην Επιτροπή για να… περάσει από αυστηρή εξέταση και να.. «απολογηθεί». «Να σταματήσει ο εκβιασμός σε βάρος της χώρας» είπε με νόημα η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας πως η αναθεώρηση του κώδικα των δικηγόρων ανήκει στα προαπαιτούμενα και ότι οι όποιες αλλαγές στο περιεχόμενο του ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Βουλής.

Οι φωνές της κ. Κωνσταντοπούλου «δονούσαν» την αίθουσα και η Λιάνα Κανέλλη που καθόταν στο μπροστινό έδρανο από αυτό της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ «εξανέστη». «Τώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση σας παρακαλώ μειώστε την ένταση των μικροφώνων γιατί τα ντεσιμπέλ της φωνής δεν ελέγχονται από τη ρίζα τους» είπε απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Περιττό να σημειώσουμε την υπέρβαση, από πλευράς της κ. Κωνσταντοπούλου, του χρόνου ομιλίας της, παρά τις συνεχείς συστάσεις του κ. Βιρδιδάκη. «Εγώ έμαθα σαν επιστήμονας όταν παρουσιάζω κάτι να τηρώ το χρόνο» είπε και συνέστησε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πρόβες πριν τις ομιλίες της…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Ναι σε στάση πληρωμών αν… – Κεδίκογλου: Είσαι κολλημένος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. Σαμαράς ετοιμάζεται να υπογράψει το 3ο Μνημόνιο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης δεν βλέπει 3ο Μνημόνιο

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: “Σαν κλέφτης ήρθε ο Σαμαράς”

Η Ζωή Κωσταντοπούλου με παρεό – ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ… χωρίς Ζωή και άλλα ηχηρά ονόματα

Κακός χαμός στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ – Σακοράφα προς Καψή: “Είσαι υπάλληλος του ΔΟΛ”

Δε χάλασαν τη «συνταγή»! Με άγριο καυγά έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής – Ο τουρίστας και η αστεία – Όλοι οι διάλογοι

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της Προανακριτικής – Επεισοδιακή η τελευταία συνεδρίαση

Αυλαία με ομηρικούς καυγάδες στην Προανακριτική – Κωνσταντοπούλου σε Μαρκογιαννάκη: Είσαι εισαγγελέας της χούντας!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον εισαγγελέα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Παλιοναζιστόφατσα! Άγριος καυγάς Κανέλλη – Αρβανίτη στην Βουλή!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε