Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δύο νομοσχέδια φωτιά απόψε στη Βουλή – Ο κοινοβουλευτικός μαραθώνιος

Δύο νομοσχέδια φωτιά απόψε στη Βουλή – Ο κοινοβουλευτικός μαραθώνιος

Σήμερα μέχρι το βράδυ η Κυβέρνηση θα έχει καταθέσει και τα δύο επίμαχα νομοσχέδια, το ένα με το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα και το δεύτερο που θα αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα θα είναι το πρώτο που θα εισαχθεί από αύριο στην επεξεργασία των κοινών Επιτροπών της Βουλής, πρώτο όμως, θα εισαχθεί το Σάββατο με διαδικασία του Κατεπείγοντος για συζήτηση και ψήφιση σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνεδρίασε πριν λίγο για να προγραμματίσει το έργο της Βουλής σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνηση, αυτό που αποφασίσθηκε ήταν.

Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων να εισαχθεί σε κοινής συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών από αύριο το πρωί και μετά από τέσσερις συνεδριάσεις από την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Προφανώς με την διαδικασία επίσπευσης των χρόνων μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης.

Το δεύτερο νομοσχέδιο, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που μέχρι αργά το βράδυ θα κατατεθεί και αυτό στην Βουλή.

Η Κυβέρνηση θα ζητήσει να συζητηθεί και να ψηφιστεί με την διαδικασία του Κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι αύριο, Παρασκευή, θα εισαχθεί σε μια συνεδρίαση για συζήτηση και έγκρισή του από την Επιτροπή Οικονομικών και το Σάββατο το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση , πάλι σε μια συνεδρίαση που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα ώρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε