Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Συλλυπητήρια Καραμανλή και Παππά – «Η μέρα ξεκίνησε με το πιο τραγικό νέο»

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Συλλυπητήρια Καραμανλή και Παππά – «Η μέρα ξεκίνησε με το πιο τραγικό νέο»

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ., καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, είναι ο απολογισμός δυστυχήματος – που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (16/11) – στον σταθμό Αγίου Νικολάου του ΗΣΑΠ. Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. 

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ σημειώθηκε περίπου στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό στον Αγ. Νικόλαο, όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, με αποτέλεσμα την σύγκρουσή του με άλλο συρμό. Το ειδικό μηχάνημα λείανσης, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, ζυγίζει περίπου 15 τόνους και με ταχύτητα περίπου στα 50χλμ/ ώρα, που είχε αναπτύξει, ήταν αδύνατο να σταματήσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλος συρμός για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του. 

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο» αναφέρει σε ανάρτηση του στα socila media o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Και προσθέτει: «Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου της ΣΤΑΣΥ κατά την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. «Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών» ανέφερε, ωστόσο, «τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο έλεγχος της μηχανής λείανσης πρέπει να απαντηθούν, καθώς και «αυτά για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις