Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Economist: Ο Τσίπρας θα κερδίσει, ο Σαμαράς θα κυβερνήσει

Economist: Ο Τσίπρας θα κερδίσει, ο Σαμαράς θα κυβερνήσει

Αν γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα, αλλά η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα για συμμαχίες θα φέρει ξανά στην εξουσία τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά εκτιμά ο Economist.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του περιοδικού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, αν αυτές διεξαχθούν πρόωρα, αλλά η αδυναμία του επικεφαλής του να συμφωνήσει και να κάνει συμμαχίες με κόμματα αντίθετης ιδεολογίας θα στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα την πρωθυπουργία.

Έτσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ανάπτυξη από το 2015 και βλέπουμε… εκτιμά ο Economist

Όπως αναφέρει ο Economist, η ελληνική κοινωνία παραμένει σε αναβρασμό, αφού μπορεί μεν οι αριθμοί να ευημερούν αλλά αυτό δεν περνά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Οι άνεργοι, οι χρεοκοπίες και οι άστεγοι αναμένεται να αυξηθούν κατά την περίοδο που η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, εκτιμά ο Economist.

Το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει πολιτική αστάθεια μιας και η ακολουθούμενη πολιτική φέρνει βαθύτερη ύφεση, ταχεία άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών.

Το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ’ τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5% και να ανακάμψει το 2014 με 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.

Όσο για την ανάκαμψη; Από το 2015 και βλέπουμε… Τότε, σύμφωνα με το περιοδικό, θα ισχυροποιηθούν οι εξαγωγές, που θα προκύψουν από την ανάκαμψη στην Ευρώπη. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ανακάμψει η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και… αντιμνημονιακός ο Σαμαράς στη ΔΕΘ!

Σαμαράς και Τσίπρας… μαζί στη Θεσσαλονίκη

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την αμυντική βιομηχανία και τις δημοτικές εκλογές

Με εντολή Σαμαρά “κόβονται” υπάλληλοι από τα κυβερνητικά γραφεία

Πήραν τηλέφωνο τον Σαμαρά να του πουλήσουν πακέτο σύνδεσης!

Θ. Πάγκαλος: Ο Τσίπρας δεν ξέρει ότι το επώνυμό του είναι βλάχικο

«Βλαχοδήμαρχος» καλεί Τσίπρα

Δήμαρχοι: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τους «βλαχοδήμαρχους»

Άγρια θύελλα για τους “βλαχοδήμαρχους” – Απάντηση Τσίπρα: “Πως αποκαλεί η Ν.Δ. τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη”

Οι “φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι” φθείρουν τον Αλέξη Τσίπρα! – Να ανακαλέσει τον κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών – Διαφωνίες και στο κόμμα του!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε