Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Έφη Αχτσιόγλου: Ανέτοιμος ο Στέφανος Κασσελάκης – Δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να επέλεγε υπονομευτές

Έφη Αχτσιόγλου: Ανέτοιμος ο Στέφανος Κασσελάκης – Δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να επέλεγε υπονομευτές

«Ανέτοιμο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του συνυποψηφίου της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του δευτέρου γύρου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο», οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να μιλά για τη δική της υποψηφιότητα και όχι να σχολιάζει μόνο τον αντίπαλό της.

«Όσες φορές έχω ζητήσει διάλογο, δεν γίνεται διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου και πέρασε και στην αντεπίθεση όσον αφορά τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόερχονται από το «στρατόπεδο» του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο διαχώρισε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τις επιθέσεις.

«Η αξιοπιστία ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου. «Έχουμε συνυπάρξει με όλους, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός. Λέμε όχι στις ανθρωποφαγικές επιθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για διαγραφές, αν χρειαστεί.

«Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης. Έχω μια διαδρομή. Η εμπειρία είναι μία εγγύηση», διαμήνυσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι έχει συνυπάρξει με στελέχη που σήμερα της ασκούν κριτική.

Προϋποθέσεις όπως ανέφερε «το πολιτικό πλαίσιο το οποίο εγώ το έχω εκφράσει εν συνόλω» και «να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις που δημιουργούν ρήξη». Σχετικά με το αν θα χρειαστεί να κάνει διαγραφές, επισήμανε ότι «η αυστηρή τήρηση των κανόνων είναι κορυφαία παράμετρος».

Όλα όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου:

«Είναι δυνατόν (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) να επέλεγε υπονομευτές στο πλευρό του;», αναρωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες και έκανε λόγο για «μία ακραία επίθεση που προσβάλλει και τον κ. Τσίπρα και εμένα προσωπικά. Τα πρόσωπα που βρίσκονταν τον Ιούνιο στο πλευρό του ήμουν εγώ ο κ, Χαρίτσης και άλλοι».

Όσον αφορά το email του Στέφανου Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Ποιο είναι το επιχείρημα: Έστειλα ένα email στην Αχτσιόγλου και επειδή δεν μου απάντησε κατεβαίνω υποψήφιος;» και ανέφερε ως παράδειγμα ανέφερε το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού που έθεσε, για το οποίο όπως είπε υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τη χώρα.

«Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο; Δεν έχω κατανοήσει. Να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα της χώρας;… Και αυτό σημαίνει ότι οι πλούσιοι δεν υπηρετούν;» τόνισε.

Σχετικά με τη θέση του συνυποψηφίου της για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απάντησε: «Με τη θέση του για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων λέτε να διαφωνώ εγώ που τις επανέφερα στη χώρα;».

Δεσμεύθηκε τέλος ότι θα δώσει έμφαση αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία του κράτους και τα εργασιακά δικαιώματα. «Να έχουμε την πρωτοβουλία, όχι να απαντάμε απλώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις