Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς – Δίαυλοι επικοινωνίας με Πέτρο Κόκκαλη

Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς – Δίαυλοι επικοινωνίας με Πέτρο Κόκκαλη

Για όλους και για όλα μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου, μία από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιήθηκαν ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στην τηλεόραση του Open και σημείωσε και ξεκαθάρισε πως για τη Νέα Αριστερά «το μέτωπο είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, πολιτικοί λόγοι. Δεν θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του ηγετικό σχήμα να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε στα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες λέγοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ, με την τοποθέτηση αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας».

Ωστόσο, για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη είπε ότι «υπάρχουν διαύλοι επικοινωνίας».

 

Γιατί δεν είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς λέγοντας ότι «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρώ ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας, διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Τέλος, σημείωσε πως «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις