Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Υπήρξαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που με οδήγησαν στη θέση της υπουργού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τον σεξισμό που δέχθηκε ως υπουργός Εργασίας μίλησε στην ΕΡΤ η Έφη Αχτσιόγλου. 

Μιλώντας για τον διττό της ρόλο, η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για το αν υποστηρίζεται η εργαζόμενη νέα μητέρα παραδεχόμενη ότι «επουδενί δεν υποστηρίζεται όπως θα πρέπει μια νέα μαμά. Και αυτό αφορά και τη δική μου θητεία, παρότι έγιναν πράγματα εκείνη την περίοδο. Αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες».

Απαντώντας στο πώς αντιμετώπισε τον σχολιασμό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της υπουργοποίησης σε νεαρή ηλικία η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ένας νέος άνθρωπος, και δη μια γυναίκα, αξίζει να αναλάβει μια τέτοια θέση.

«Όταν ανέλαβα εγώ, μαζί με εμένα ορκίστηκαν άλλοι δύο άνδρες στην ίδια ηλικία. Κανείς δεν αμφισβήτησε το γιατί ανέλαβαν αυτοί. Όλοι, όμως, αμφισβήτησαν το γιατί ανέλαβα εγώ. Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα κάποιες σχέσεις που μπορεί να με οδήγησαν σε αυτή την θέση άδικα. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άλλους, παρότι το βιογραφικό μου είχε μάλλον -χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους- περισσότερα τυπικά προσόντα», τόνισε η βουλευτής.

Και όπως δήλωσε, «ο σεξισμός είναι παντού. Είναι στην καθημερινότητά μας και όσο συζητάμε και το φέρνουμε στην επιφάνεια, τόσο θα αρχίζει να λειτουργεί ένας μηχανισμός περιορισμού».

Ακούστε όσα είπε στην ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
53
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ