Πολιτική

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων 21 Μαρτίου 2016

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όποιος αντέξει- Το…success story του ΣΥΡΙΖΑ». Η εφημερίδα γράφει ότι: «οριζόντια φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών προκαλεί η τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι κυβέρνησης-δανειστών για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, καθώς περιλαμβάνει επαχθείς αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, ενώ επιφυλάσσει και νέα ψυχρολουσία με αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία θα προκαλέσει μεγάλο «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις».

Δείτε εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΕΘΝΟΣ: «Ύπουλα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο». Η εφημερίδα σημειώνει: «η Τουρκία τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί στο Αιγαίο με ύπουλα παιχνίδια. Όχι μόνο συνεχίζει να μη συνεργάζεται, όπως καταγγέλλουν ΝΑΤΟ και Γερμανία, στις επιχειρήσεις αποτροπής προσφυγικών ροών, αλλά προχώρησε και σε πρωτοφανή πρόκληση την ημέρα της Συνόδου Κορυφής, με οπλισμένα μαχητικά πάνω από τη Λέσβο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο «κούρεμα» στα εισοδήματα». Η εφημερίδα γράφει ότι: «έφυγε η τρόικα που αναμένεται να επιστρέψει για νέο γύρο διαπραγματεύσεων στις αρχές Απριλίου. Παραλογισμός ΔΝΤ που απαιτεί αφορολόγητο στις 4.500 ευρώ. Η πρόταση του υπ. Οικονομικών προς τους δανειστές, εκτός από μείωση αφορολογήτου, περιλαμβάνει ενιαία κλίμακα φόρου στα εισοδήματα και αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης».

ΕΣΤΙΑ: «Οι μεγάλες παγίδες της Συμφωνίας». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σοβαροί είναι οι φόβοι ότι η Συμφωνία της περασμένης Παρασκευής για το προσφυγικό δεν θα σημάνει το τέλος των προβλημάτων για την Ελλάδα. Ήδη η Τουρκία αποδεικνύει την κακοπιστία της, δεσμεύοντας από σήμερα θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Χίου και Σκύρου για ερευνητικές δραστηριότητες του πλοίου «Τσεσμέ»».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ευρωπαϊκή εκκΕνωση». Η εφημερίδα γράφει ότι: «κενά και ασάφειες στη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση, σε ευρωπαϊκές χώρες, Σύρων που επέστρεψαν στην Τουρκία από την Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι αρχές καλούν τους πρόσφυγες να εκκενώσουν τα νησιά και να μεταφερθούν σε καταυλισμούς στην ενδοχώρα. Περισσότεροι από 800 νέοι πρόσφυγες έφτασαν χθες στα νησιά».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τι λέει το έγγραφο που ξέχασε η κυβέρνηση». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «φως στο τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρόταση βοήθειας προς τις ελληνικές Αρχές ρίχνει ένα έγγραφο που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Σύμφωνα με αναφορά που υπογράφει ο Έλληνας πρόξενος Νικόλαος Πλεξίδας, ο Γερμανός υπουργός δρ. Μπόργιανς «εξέφρασε την ετοιμότητά του για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική διοίκηση στον ευαίσθητο τομέα της φορολογίας και της φοροείσπραξης», δεν κάνει όμως πουθενά λόγο για CD με ονόματα, λίστα ή άλλα δεδομένα».

KONTRA NEWS: «Αποκαλύφθηκαν 450.000 κινήσεις μαύρων λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες». Η εφημερίδα γράφει ότι «τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες κινήσεις μαύρων λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες αποκάλυψε ο γνωστός Γαλλοελβετός τραπεζίτης, Ερβέ Φαλτσιανί με καινούργιο CD που παρέδωσε στους εισαγγελείς και αναμένεται να τινάξουν στον αέρα το παλιό πολιτικό σύστημα, τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τη διαπλοκή, τους ολιγάρχες και τους μεγαλόσχημους φοροφυγάδες, που λεηλάτησαν το ελληνικό δημόσιο».

Δείτε εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αυξήσεις φόρων κατά ριπάς». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «προσδοκίες και κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 11 Απριλίου καλλιεργεί η κυβέρνηση μετά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, ενώ σημαντική πρόοδο διαπιστώνουν και οι θεσμοί διά στόματος του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
28
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
26
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51