Πολιτική

ΕΦΣΥΝ: Το τηλεφώνημα Δένδια σε Καραμανλή που θα συζητηθεί

Μια πληροφορία που αναμένεται να βάλει φωτιά στο εσωτερικό της ΝΔ δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Περιγράφει διάλογο ανάμεσα στο Νίκο Δένδια και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Δένδιας εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει.

Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν και την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στο Νίκο Δένδια λέγοντάς του: «Νίκο, δεν έχεις άδικο». Που σημαίνει ότι συντάχθηκε με όσα του είπε ο κ. Δένδιας.

Κι αυτό, την ώρα που Νίκος Δένδιας και Λευτέρης Αυγενάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω ΜΜΕ και social media. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Δένδιας δήλωνε στα Παραπολιτικά: «δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια».

Την Τετάρτη από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό του απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης ως εξής:  «Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 360
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1