Πολιτική

ΕΦΣΥΝ: Το τηλεφώνημα Δένδια σε Καραμανλή που θα συζητηθεί

Μια πληροφορία που αναμένεται να βάλει φωτιά στο εσωτερικό της ΝΔ δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Περιγράφει διάλογο ανάμεσα στο Νίκο Δένδια και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Δένδιας εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει.

Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν και την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στο Νίκο Δένδια λέγοντάς του: «Νίκο, δεν έχεις άδικο». Που σημαίνει ότι συντάχθηκε με όσα του είπε ο κ. Δένδιας.

Κι αυτό, την ώρα που Νίκος Δένδιας και Λευτέρης Αυγενάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω ΜΜΕ και social media. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Δένδιας δήλωνε στα Παραπολιτικά: «δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια».

Την Τετάρτη από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό του απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης ως εξής:  «Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29