Σάββατο, 30 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Η φωτογραφία που όλοι περίμεναν! Όταν ο Αλέξης συνάντησε την ‘Ανγκελα

Σύνοδος Κορυφής: Η φωτογραφία που όλοι περίμεναν! Όταν ο Αλέξης συνάντησε την ‘Ανγκελα

– Τσίπρας: Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια αμοιβαία επωφελή λύση!
– Μέρκελ: Μόνο στο περιθώριο θα ασχοληθούμε με την Ελλάδα!
– Δεν έχει κλειστεί ακόμα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ
– Μπαράζ συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα για να ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες
– Συναντήθηκε με τον Βέλγο πρωθυπουργό – Σχόλια για το κομψό ντύσιμο του Έλληνα πρωθυπουργού
– Συνάντηση και με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον
– Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ

Με δυο ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής την οποία θα απασχολήσει και η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει φτάνοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αποστάσεις από την αισιοδοξία του έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται να πήρε η Ανγκελα Μέρκελ η οποία φτάνοντας για την Σύνοδο Κορυφής είπε ότι: «Θα συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας αλλά μόνο στο περιθώριο».
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι θέλει πολύ να καλοσωρίσει το νεο πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και ότι είναι πάντα πρόθυμη να δείξει αλληλεγγύη αρκεί να τηρούνται οι όροι που έχουν συμφωνηθεί.



ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Νωρίτερα είχαν φτάσει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Πολωνίας, της Δανίας.

Η πρωθυπουργός της Δανίας
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας
Ο βρετανός πρωθυπουργός
Ο Πρόεδρος της ΕΕ
Ο καγκελάριος της Αυστρίας
Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

«Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την δημοκρατία και τους κανόνες της ΕΕ», είπε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Βέλγο Πρωθυπουργό στέλνοντας μήνυμα για τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup.

«Τώρα είναι η ώρα ν’ αλλάξει το μίγμα της πολιτικής και να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι χθες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν», πρόσθεσε.

«Τώρα είναι ώρα να χτυπήσουμε με αποφασιστικότητα τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το πελατειακό κράτος και τις σχέσεις διαφθοράς με την οικονομική ολιγαρχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τώρα είναι η ώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη να επαναφέρουμε την ατζέντα της ανάπτυξης για να επιστρέψουμε σε έναν δρόμο κοινωνικής συνοχής, που είναι απαραίτητα για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Βέλγο ομόλογό του για την κατανόηση που επέδειξε στις ελληνικές θέσεις και επισήμανε: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες».

Στην Ελλάδα υπήρξε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα μεγάλα ελλείμματα αλλά ταυτόχρονα να διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για τους λαούς μας, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πλήθος ξένων ηγετών θα δει σε χωριστά ραντεβού πριν και μετά την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά παραμένει ακόμα μυστήριο αν θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος – η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Λευκορωσία για την Ουκρανία – αποφεύγει να δει τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα μέσο πίεσης για να δεχθεί η Ελλάδα παράταση του προγράμματος.


Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους την ελληνική πρόταση για συμφωνία-γέφυρα.
Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS
– EPA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε