Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εγκώμια του Ρώσου πρέσβη για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη! «Παράδειγμα προς μίμηση»

Εγκώμια του Ρώσου πρέσβη για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη! «Παράδειγμα προς μίμηση»

«Παράδειγμα προς μίμηση» για όσους ασχολούνται με τα ρωσοελληνικά δρώμενα, χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μόσλοβ τον ιδρυτή της Grecotel κι επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα Νίκο Δασκαλαντωνάκη, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του, στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη (3/12).

Στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρέσβης Α. Μάσλοβ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ Νίκο, αυτή η υψηλή διάκριση αποτελεί αναμφίβολα την ύψιστη αναγνώριση του σημαντικού σας έργου στην ενδυνάμωση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Ρώσος Πρέσβης στην ανιδιοτελή συνεισφορά του Ν. Δασκαλαντωνάκη, για τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελλάδα, καθώς και για τη διαιώνιση της πλούσιας ιστορικής ρωσικής παρουσίας στην Κρήτη. Το έργο του γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, καθώς πάνω από το 40% των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα, επιλέγουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε συνέχεια της παρασημοφόρησης του Ν. Δασκαλαντωνάκη με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, που έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο στις 4 Νοεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται, ότι, ο κ. Ν. Δασκαλαντωνάκης τιμήθηκε με το «Βραβείο της Φιλίας», σε αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αξίωμα που κατέχει αδιάλειπτα για παραπάνω από δύο δεκαετίες. Είναι δε, ο παλαιότερος επίτιμος πρόξενος της νεότερης Ρωσίας στην Ελλάδα.

Το παρών στη δεξίωση της Πρεσβείας, έδωσαν μεταξύ άλλων: O αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρέσβης της Ισπανίας Ενρίκε ντε Βιγκέρα, ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο Γ.Γ. Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Λαλιώτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου κι άλλοι.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις