Πολιτική

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες! Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με την τρόικα

Μετά από επτά μήνες συνεχόμενων και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το τελικό αποτέλεσμα υπογραμμίζει τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειώσει η Ελλάδα τους τελευταίους 20 μήνες στην εκπλήρωση των βασικών δημοσιονομικών στόχων και στην εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκαν στην επιτυχία της ελληνικής Προεδρίας να ολοκληρώσει την τραπεζική ενοποίηση οι Ζ. Μπαρόζο και Χ. Ρομπάι, οι οποίοι συνεχάρησαν τις προσπάθειες της Αθήνας και τα αποτελέσματα που πέτυχε.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάϊ και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων μετά την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μετά από πολλές δεκαετίες έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τους στόχους του προγράμματος, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό μέρισμα 525 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους σε έναν μήνα, κάτι που αποτελεί επιτυχία του ελληνικού λαού, ο οποίος υπέστη τεράστιες θυσίες.

«Επιτύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και τώρα βασικός στόχος είναι να διορθώσουμε τα λάθη με την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμη ότι στην Ελλάδα εξερχόμαστε με σταθερό τρόπο από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα γίνεται ισχυρότερη και η Ευρώπη γίνεται επίσης ισχυρότερη και τελικά το μήνυμα είναι η ανάγκη για εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης θα οδηγήσουν σε μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη χωρίς πρόσβαση των μικρομεσαίων στη ρευστότητα και τόνισε ότι οι ΜμΕ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό τη λύση του προβλήματος της ανεργίας.

Aν και το χειρότερο της κρίσης είναι πίσω μας αυτό δεν είναι ακόμη ορατό στην αγορά εργασίας και στους δείκτες κοινωνικές συνοχής, ανέφερε ο πρωθυπουργός , ο οποίος τόνισε ότι έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο ανθρώπινο δυναμικό που αποτελεί το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω από το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας.

Αναφερόμενος στις εποικοδομητικές συζητήσεις που διεξήχθησαν με τους κοινωνικούς εταίρους και την Κομισιόν ο πρωθυπουργός είπε ότι το συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας αναζητούμε καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς εξαιρέσεις και με ευκαιρίες για όλους που σημαίνει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα και καινοτομία. Για τη συμφωνία που επετεύχθη στην τραπεζική ενοποίηση ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της ΕΕ και διασφαλίζει την αξιοπιστία του τραπεζικού τομέα της ΕΕ.

Ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι δήλωσε ότι η συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση αποτελεί μέσο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και του χρηματοπιστωτικού κερματισμού που αποτέλεσαν εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη. Ο Ζ. Μπαρόζο δήλωσε η συμφωνία συνιστά εξαιρετικά θετικό νέο για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος κρύβουν τη συμφωνία με την τρόικα

O Σαμαράς στην Cosco – Μίλησε κινέζικα – ΦΩΤΟ

Το χρυσό καραβάκι του Αντώνη Σαμαρά

Μεγάλο το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ για τη συμφωνία με την Τρόικα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας: Το διήμερο που «κλειδώνει» τη στρατηγική πριν από τη Θεσσαλονίκη
Τομεάρχες την Παρασκευή και Πολιτική Επιτροπή το Σάββατο - Στο τραπέζι το οικονομικό πρόγραμμα, η αντιπολιτευτική γραμμή και η εκλογική προετοιμασία της ΕΛ.Α.Σ. - Η εισήγηση Τσίπρα και το μήνυμα της Θεσσαλονίκης
Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20