Πολιτική

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που θα αλλάξουν και οι νέοι υπουργοί

Στο Μέγαρο Μαξίμου πηγαινοέρχονται υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και μέσα σε 48 ώρες πρέπει να έχουν ετοιμαστεί νομοσχέδια, αλλά να έχει καταλήξει και το τελικό σχήμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων το βράδυ της Τετάρτης.

Σίγουρος εκτός κυβέρνησης πρέπει να θεωρείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ψήφισε παρών στην ελληνική πρόταση επί των δανειστών.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη θα αλλάξει υπουργικό θώκο καθώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο ειδικά εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Η επόμενη “στάση” της κας Βαλαβάνη πρέπει να θεωρείται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας δηλαδή στη θέση του κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Στρατούλης δεν φαίνεται διατεθειμμένος να παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως εάν κληθεί να περάσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό τότε θα αρνηθεί και θα παραιτηθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης έχει διαμηνύσει πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας του ζητήσει να παραμείνει τότε θα παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία