Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα

Τα… μεγάλα μέσα φαίνεται πως επιστρατεύει το ΔΝΤ. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι ούτε ο Πολ Τόμσεν ούτε ο Ρίσι Γκογιάλ που θα εκπροσωπήσουν το Ταμείο. Θα είναι η “σκληρή Ντέλια” ή για κάποιους η… “Δρακουλέσκου”. Μια παλιά γνώριμη και της Κύπρου: η Ντέλια Βελκουλέσκου!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα Ρίσι Γκογιάλ αποχωρεί (σ.σ. είχε διαδεχτεί τον Πολ Τόμσεν) και στη θέση του έρχεται η… “σκληρή Ντέλια”, γνωστή από τη… δράση της στην Κύπρο, όπου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην εκεί τρόικα και ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Πριν το Ταμείο τη στείλει στην Κύπρο, η Βελκουλέσκου ήταν μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που επέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ασχολούνταν με την Ελλάδα και την οικονομία της πριν ακόμη εφαρμοστεί το πρώτο Μνημόνιο το 2010.
Είχε σημαντική εμπλοκή στην κατάρτισή των προηγούμενων προγραμμάτων της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο των εκθέσεων που συνέτασσε το Ταμείο για την Ελλάδα στην προ-μνημονιακή εποχή, ήταν εκ των συντακτών έκθεσης που είχε δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2009. Την έκθεση αυτή συνυπέγραφε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπόμπ Τράα.

Η Βελκουλέσκου έρχεται να πάρει τη θέση του Γκογιάλ, ο οποίος κατάφερε εκτός από την ελληνική κυβέρνηση να.. εκνευρίσει και τους Ευρωπαίους, αφού θεωρούνται τόσο αυστηρός τεχνοκράτης που δεν έδειχνε ευελιξία, προκαλούσε αδιέξοδα και χρειαζόταν η παρέμβαση Τόμσεν πολλές φορές για να ξεπεραστούν οι διαφορές.

Πηγή: Καθημερινή
Φωτογραφίες: EPA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε