Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση – Παύλος Πολάκης: Με… μαντινάδα από τα Σφακιά στην κυβέρνηση

Νέα κυβέρνηση – Παύλος Πολάκης: Με… μαντινάδα από τα Σφακιά στην κυβέρνηση

Από τον δήμο Σφακίων στη Βουλή και από εκεί στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Εσωτερικών. Ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη, που είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό.

Μπορεί στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Παύλος Πολάκης να επανεκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων (είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 2010 με 62%) με ποσοστό 96,5% αλλά δεν άργησε να ακολουθήσει το… κάλεσμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη, για πρώτη φορά, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής έγινε υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Είναι γιατρός, γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.
Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 (σ.σ. εξαιτίας της Οικουμενικής και της συγκυβέρνησης με ΣΥΝ και ΝΔ) και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή έκανε… εντύπωση από τις πρώτες μέρες του ως βουλευτές, αφού στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων μίλησε με… μαντινάδα: «Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ κι ο τελευταίος».

Στην ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις είχε κλείσει την ομιλία του με άλλη μια μαντινάδα: «Όταν πεσμένος βρίσκεσαι στου πηγαδιού τον πάτο και αναντρανίζεις τη ματιά στον κόσμο τον απάνω, τεντώνεις χέρια και αρμούς στον πόρο αναρριχάσαι, τον τρόμο σου κατανικάς και λέφτερος λογάσαι».

Ως δήμαρχος Σφακίων, είχε κηρύξει… «ανεπιθύμητο» τον τότε υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Εκείνος έμελλε να είναι ένας από τους πρώτους του (ίσως και ο τελευταίος) τηλεοπτικός καυγάς ως βουλευτής.

Συνέβη ένα πρωινό στην πρωινή εκπομπή του Mega.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΜΑΜΑ ΕΔΩ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε