Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ειδικό Δικαστήριο: Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην Ελένη Ράικου και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Ειδικό Δικαστήριο: Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην Ελένη Ράικου και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Σε υψηλούς τόνους, με εντάσεις και γέλια, αλλά και την Ελένη Ράικου να επιμένει στις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίστηκε για τρίτη συνεδρίαση η κατάθεση της, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα (25.10.2022) ήταν η σειρά των δικηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και του ίδιου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, να υποβάλει ερωτήσεις στην μάρτυρα, γεγονός που ανέβασε τους τόνους στη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελέας Εφετών, ψύχραιμη, άκουσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να της υποβάλει ερωτήσεις από το εάν έτρωγαν μαζί σε ταβέρνες μέχρι για το ένα τον είχε καλέσει σε βάπτιση με οριεντάλ χορεύτρια.

Παπαγγελόπουλος:Σε μια βάφτιση;

Μάρτυρας:Ναι. Σας είχα προσκαλέσει όταν ήσασταν προϊστάμενός μου.

Παπαγγελόπουλος:Που με είχατε βάλει στο ίδιο τραπέζι με το κ.Τραγάκη και εγώ διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήθελα σχέσεις με πολιτικούς; Εσείς που λέτε ότι δεν έχετε σχέσεις με πολιτικούς.

Μάρτυρας:Η βάφτιση ήταν της αδελφής μου και ο κ.Τραγάκης ήταν φίλος του πατέρα μου.

Παπαγγελόπουλος:Να μην με αναγκάσει κα Πρόεδρε να της θυμίσω τη χορεύτρια οριεντάλ, που ήταν κακόγουστο θέαμα και της το είπα…

Αντικείμενο των ερωτήσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Ελένη Ράικου ήταν και το πώς τον αποκαλούσε.

Παπαγγελόπουλος: Είπατε ότι με αποκαλούσατε Δημήτρη και σας αποκαλούσα Ελενη. Είναι σύνηθες φαινόμενο με δέκα χρόνια διαφορά, αν δεν είχαμε καλές σχέσεις; Ξέρετε άλλο εισαγγελέα να με αποκαλεί Δημήτρη;

Μάρτυρας: Ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Και με τον κ. Αθανασίου, Παναγιώτη και Ελενη αποκαλούμαστε.

Παπαγγελόπουλος: Η Τουλουπάκη με αποκαλεί ακόμα κύριο εισαγγελέα

πάντως.

(…)

Παπαγγελοπουλος: Υπουργάκο με λέγατε;

Μάρτυρας: Ποτέ. Μόνο Ρασπούτιν σας έλεγα.

Παπαγγελόπουλος: Σε εμένα το έχετε πει προσωπικά;

Μάρτυρας: Σε όλους το έλεγα.

Παπαγγελόπουλος: Δώρα μου φέρνατε από ταξίδια;

Μάρτυρας:Όχι.

Παπαγγελόπουλος: Την γραβάτα τη βλέπετε; Επίτηδες την έβαλα!

Μάρτυρας: Είναι ντροπή

Ερωτήσεις προέδρου

Η κυρία Ράικου απάντησε και σε νέο κύκλο ερωτήσεων της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, σχετικά με τις καταγγελίες της, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αλλά και σε ερωτήσεις των δικηγόρων του κατηγορούμενου, τονίζοντας πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «είχε τη δική του ατζέντα» και ήθελε να πάει «εδώ και τώρα» ο φάκελος για την υπόθεση της Novartis στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εξηγήστε μας. Με ποια νοητική διαδικασία, η φράση που σας είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος «έχεις και παραέχεις» ερμηνεύθηκε ως προτροπή για κατασκευή στοιχείων;

Μάρτυρας: Πουθενά δεν είπα ότι μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία. Απλά εξέλαβα από τη συζήτηση μας ότι αυτό εννοούσε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε και αυτή θα σχημάτιζε ένας μέσος εισαγγελέας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις