Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Αδειάζει” τον Γιούνκερ ο Peter Spiegel για τις συντάξεις!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με απανωτές αναρτήσεις στο twitter, ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, σχολίασε την συνέντευξη τύπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας πως δεν είναι αλήθεια όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν για τις περικοπές στις συντάξεις!

Ο Peter Spiegel των Financial Times, γνωστός μας πλέον αφού ασχολείται… ασταμάτητα με το ελληνικό ζήτημα, κάλυψε… live στο twitter την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα “χτυπήματά” του στο twitter ήταν… αμέτρητα, ωστόσο αυτό που είχε το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν αυτό που αναφερόταν στις περικοπές των συντάξεων.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως οι Θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές μισθών και συντάξεων από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που έκανε την Αθήνα να βγάλει και ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί ότι ψεύδεται!

Συγκεκριμένα με σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε πως “απαραίτητη στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια“.

Με την σειρά του, ο Peter Spiegel ανέφερε στο σχόλιό του: “Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων στο πακέτο προτάσεων λέει ο Γιούνκερ. Συγγνώμη, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια“.

Σε άλλο του σχόλιο αναφέρει: “Άουτς. Ο σκληρός τόνος συνεχίζεται: Ο εγωισμός, τα παιχνίδια τακτικής και τα λαϊκίστικα παιχνίδια υπερισχύουν” λέει ο Γιούνκερ για το δημοψήφισμα του Τσίπρα”.

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος των Financial Times: “Αυτή είναι πολύ, πολύ σκληρή δήλωση από τον Γιούνκερ. Παίρνει το κεφάλι του Τσίπρα και το κάνει προσωπικό. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να βγει σε καλό για την Ελλάδα”.

Επίσης, ο Peter Spiegel αναφέρεται και στην προτροπή του προέδρου της Κομισιόν προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα, λέγοντας πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέτει ουσιαστικά δίλημμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτό είναι το ζουμί του μηνύματος Γιούνκερ: Ένα “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα αποτελεί σημάδι πως η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ. Το μετατρέπει σε ψήφο για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε