Πολιτική

Πρόκληση από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Μογκερίνι! Αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, Μακεδονία!

Τον δικό της τρόπο να αποκαλεί την ΠΓΔΜ ξεχνώντας ότι είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κα Μογκερίνι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, Μακεδονία σε αντίθεση με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ για το κατά πόσο η συγκεκριμένη χώρα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κομισιόν παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η Φ. Μογκερίνι δήλωσε:
«Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο την Μακεδονία (σ.σ. όπως είπε) αλλά την Βοσνία-Ερζεγοβίνη η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή». Τα Βαλκάνια δεν είναι πολιτική γειτονίας αλλά Ευρώπη, είπε και σημείωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο Γ. Χαν δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους ηγέτες της ΠΓΔΜ και ότι η Επιτροπή έχει προσφέρει τη βοήθεια της για την επίλυση της σημερινής κρίσης. Τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, να σεβαστούν του κανόνες δικαίου, την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, την ελευθερία του Τύπου και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 32