Πολιτική

Ειρωνείες από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διεθνές, ούτε καν ευρωπαϊκό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Και πρόσθεσε ότι ο καταμερισμός προσφύγων και μεταναστών πρέπει να γίνει ανάμεσα σε όλη τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλοπούλου και τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που παρέθεσε, βιώνουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προέβλεψε ότι αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Τόνισε ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των ροών αυτών τους τελευταίους μήνες, κατέρρευσαν εν τοις πράγμασι οι Συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ , Δουβλίνο ΙΙΙ και η Σύμβαση Σέγκεν, σημειώνοντας ότι -σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία- στη Γερμανία μέχρι στιγμής έχουν μπει 350.000 άνθρωποι και στην Αυστρία 180.000. «Αυτοί δεν φυλάνε τα σύνορά τους; ‘Η τους έκαναν νεύμα «Ελάτε»» σημείωσε και χαιρέτισε τις προχθεσινές δηλώσεις της κ. Μέρκελ προσθέτοντας ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο ευρώ, υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για τη δημιουργία δομών, «ούτε για να εξαφανίζονται οι μετανάστες». Όπως και ο υπουργός κ. Δρίτσας επισήμανε ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Ανέφερε ότι, παρότι από τον Απρίλιο ζητήθηκε η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, κανένας δήμος και καμία Περιφέρεια δεν υπέδειξαν χώρους, με εξαίρεση τους δήμους Αθηναίων, Μυτιλήνης και ορισμένους άλλους.

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε τη εν γένει συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά που πρώτα δέχονται το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών. Όμως παράλληλα κατήγγειλε ότι υπάρχει μια μειοψηφία πολιτών «που έχει πλουτίσει. Γιατί οι Σύριοι που έρχονται, ήταν η αστική και πνευματική τάξη στη χώρα τους. Και μακάρι να μπορούσαμε να τους κρατήσουμε εδώ. Αλλά δυστυχώς θα πάρουν άλλοι αυτούς τους επιστήμονες».

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλοπούλου, η ραγδαία αύξηση των ροών το τελευταίο δίμηνο οφείλεται και στην ανέγερση τείχους στην Ουγγαρία, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα είναι έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Και αυτό έχει κάνει πολλούς από τους πρόσφυγες – μετανάστες να φοβούνται ότι θα αποκλεισθούν και δεν θα μπορέσουν να περάσουν στις χώρες επιλογής τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33