Πολιτική

Ειρωνικός ο Σόιμπλε: Κάντε το δημοψήφισμα, ίσως να είναι για καλό!

Με τη γνωστή ειρωνική και προκλητική στάση που κρατάει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην Ελλάδα, εμφανίστηκε και σήμερα ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ερωτηθείς για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, τόνισε πως είναι από μικρή έως μηδαμινή. “Ο καιρός είναι πιο ζεστός”, δήλωσε όλο σαρκασμό ο κ. Σόιμπλε.

Ειρωνικός ήταν και σε ό,τι αφορά στη διενέργεια δημοψηφίσματος για ενδεχόμενη συμφωνία με τους πιστωτές.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι εναπόκειται στην Αθήνα να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα προκειμένου να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. “Tο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, ωστόσο πρέπει να εφαρμοστεί με κάποιον τρόπο. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, κατέληξε, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει το δικό της μερίδιο”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Και κατέληξε λέγοντας ότι μεταξύ των τριών θεσμών -Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ- υπάρχει κοινή θέση, σημειώνοντας πως η ιδέα ότι οι αποφάσεις μπορούνε να λαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μη ρεαλιστική. Η συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην όποια συμφωνία έχει ουσιαστική σημασία, προκειμένου να πεισθούν τα κοινοβούλια της ευρωζώνης να υπογράψουν την παροχή βοήθειας, σημείωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συναντάται αυτή την ώρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11