Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκαναν… “αόρατο” τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη σε φωτογραφία Τσακαλώτου – Ντάισλεμπλουμ

Έκαναν… “αόρατο” τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη σε φωτογραφία Τσακαλώτου – Ντάισλεμπλουμ

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο Οικονομικών αλλά η… “σκιά” του παραμένει. Και γίνεται “σκιά” του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ακόμη κι όταν τον “κόβουν” από τις φωτογραφίες.

Τα πράγματα είναι απλά: θυμάστε τον Κορεάτη Γκλεν Κιμ έναν από τους συμβούλους του Γιάνη Βαρουφάκη όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών; Για τον οποίο είχε προκληθεί ντόρος καθώς ουδείς ήξερε… από που κρατάει η σκούφια του ή πόσα πληρώθηκε για να δίνει τις συμβουλές του στον τότε υπουργό Οικονομικών;

Ο Νοτιοκορεάτης λοιπόν βρίσκεται ακόμη και σήμερα στο πλευρό του διαδόχου του κ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Όσο κι αν τον… κόβουν από τις φωτογραφίες οι “μονταζιέρες”. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τους έδωσε κανονικά. Μάλλον άθελά του.

Όταν στις 12 Ιανουαρίου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συνάντησε στο Άμστερνταμ τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, η φωτογραφία που ανέβηκε στο site του υπουργείου έδειχνε τον κ. Τσακαλώτο να κάνει χειραψία με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Όλα καλά ως εδώ.

Την ίδια φωτογραφία, όμως, ανέβασε και ο πρόεδρος του Eurogroup στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Και αυτή η φωτογραφία δεν ήταν… κομμένη. Έδειχνε επίσης τη χειραψία των δυο ανδρών αλλά πίσω από τον Έλληνα υπουργό βρισκόταν ένα… πρόσωπο από τα παλιά: τον Γκλεν Κιμ…

Επί ημερών Βαρουφάκη, ο Νοτιοκορεάτης σύμβουλος, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν ανέβει στη Διαύγεια, είπε πληρωθεί για 26 ημέρες ταξιδιών. Καλύφθηκαν και τα έξοδά του για εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λονδίνο – Βρυξέλλες και Βρυξέλλες – Λονδίνο, ενώ ομοίως καλύφθηκαν και τα έξοδα για τα αεροπορικά του εισιτήρια για την μετάβασή του από την Αθήνα στο Λονδίνο. Για την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα η μετάβαση έγινε με το κρατικό αεροσκάφος.

Ο Κιμ έλαβε ημερήσια αποζημίωση δέκα ημερών από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 του μήνα, ένα άγνωστο ποσό, ενώ εγκρίθηκε και το κόστος 9 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό. Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε