Πολιτική

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης στην Corriere della Sera: Η επιπολαιότητα Τσίπρα έφερε το Μνημόνιο

Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής (20.09.2015) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για ασυνειδησία, επιπολαιότητα και πως οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ασυνειδησία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης. Από τότε που ανέλαβαν την εξουσία ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγαν μόνον χάος στην οικονομία και κοινωνικούς διχασμούς. Ο Τσίπρας έχασε πολύτιμο χρόνο και έκανε την Ελλάδα να χάσει δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουν υπερβεί τα όρια» τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Προσθέτει, δε, ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι εξουθενωμένοι, μετά από μήνες πόλωσης και έλλειψης σταθερότητας. Οι Έλληνες επιθυμούν, τώρα, σταθερότητα και εθνική ενότητα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία που να μπορεί να προσφέρει αυτά τα βασικά αγαθά».

Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία τονίζει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών είναι σημαντικό και για τους γείτονές μας. Μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε σοβαρές συνέπειες και για τις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε, ιδίως για την Ιταλία, τον σημαντικότερο μεσογειακό μας γείτονα με τον οποίο μας συνδέει μια μεγάλη φιλία».

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, θα επαναδιαπραγματευθεί ή θα εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντά: «Η επιπολαιότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πραγματική αιτία της τρίτης διάσωσης. Αν είχανε δράσει με πιο υπεύθυνο τρόπο, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στην ακραία κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, για να σώσουμε την χώρα από την καταστροφική διαχείριση του πρωθυπουργού και να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος και, όπου είναι δυνατόν, να προτείνουμε και ισοδύναμα μέτρα, που να είναι δικαιότερα για τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες: «Είμαι έτοιμος να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Αυτό σημαίνει όλα τα κόμματα που δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός του Ευρώ. Είμαι διατεθειμένος και να συνεργασθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μου στοχεύει στην ένταξη, δεν έχω πρόβλημα να απευθυνθώ στην άλλη πλευρά της Βουλής. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Έχει ανάγκη όσο ποτέ από εθνική ενότητα και στήριξη».

Τέλος, στη διαπίστωση του Ιταλού δημοσιογράφου ότι «ο Τσίπρας δεν εννοεί να συνεργασθεί με την Νέα Δημοκρατία», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντά: «Ο Τσίπρας, δυστυχώς, συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Συνεχίζει να μιλά και να δρα κατά του εθνικού συμφέροντος. Συνεχίζει την ίδια παλιά ρητορική. Την ίδια παλιά πολιτική του διχασμού και της πόλωσης. Εκείνη που χαρακτήρισε τους μήνες της πρωθυπουργίας του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 8
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση 6
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης