Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μιχαλολιάκος: “Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα”

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Μια μέρα πριν τη συμπλήρωση δυο ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο γγ της Χρυσής Αυγής προκαλεί
– “Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι” είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Μιχαλολιάκος
– Δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά
– “Δεν υπάρχει ποινική ευθύνη” λέει και εκτίμησε πως η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής (20/09/2015) και μια μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Η “βόμβα” Μιχαλολιάκου ήρθε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του γγ της Χρυσής Αυγής στον Real Fm το μεσημέρι της Πέμπτης (17/09/2015). Είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χωρίς να αναφέρει πουθενά το όνομα του Παύλου Φύσσα: “Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε. Αλλά την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα, για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος, προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;”.

Ακούστε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη Μιχαλολιάκου

Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδέχεται κάτι τέτοιο και αφού πέρασε από… παλινωδίες του τύπου “δεν ξέρουμε τον Ρουπακιά” και “δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής”.

Έρχεται δε μόλις μια μέρα μετά την αποφυλάκιση και του τελευταίου προφυλακισμένου μέλους της Χρυσής Αυγής, του Γιάννη Λαγού, μετά τις συλλήψεις του Σεπτεμβρίου του 2013, όταν σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος βρέθηκε στη φυλακή.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναβληθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για την αναβολή της ελήφθη την ημέρα που επρόκειτο να καταθέσει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, με την κατάθεσή του να αναβάλλεται και την οικογένεια Φύσσα να κάνει λόγο για φίμωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε