Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Ορκίζεται στις 13.00 η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει στις κάλπες

Εκλογές 2015 – Ορκίζεται στις 13.00 η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει στις κάλπες

– Σήμερα στις 13.00 θα ορκιστεί η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν εκλογές
– “Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα”, δήλωσε η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου 
– Δείτε ποιά ονόματα ακούγονται – Μεταξύ αυτών και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στο υπουργείο Τουρισμού και η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα στο υπουργείο Πολιτισμού
– Ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών

Ορκίζεται σήμερα στις 13.00 η υπηρεσιακή κυβέρνηση και αμέσως μετά προκηρύσσονται εκλογές. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός – πρώτη φορά γυναίκα – θα είναι η κα Βασιλική Θάνου η οποία ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα απαρτίζεται από 22 μέλη και σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που ακούγονται είναι:

Μεταξύ των υπηρεσιακών υπουργών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι

υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης,
υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης,
υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία,
υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης,
υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης,
υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης,
υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα,
υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,
υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης,
υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου,
υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης,
υπουργός Εργασίας Δημήτρης Μουστάκας,
υπουργός Τουρισμού ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη,
υπουργός Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος,
υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης

Τελετή παράδοσης με καρφιά

Με υπονοούμενα και “καρφιά” υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

“Θεωρώ πως η παρουσία σας, η δική σας και όλων των άλλων υπουργών, θα είναι εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης όσο και για την διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Εμείς πλέον μπαίνουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Όσον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο, στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου. Οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα, προγράμματα και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους κυβερνήσουν”, τόνισε, ενώ όσον αφορά τη διαπραγμάτευση είπε:

“Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης που είναι μπροστά μας. Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα γινόταν μέχρι τέλος του χρόνου. Σήμερα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Ρέκλινγκ θα γίνει νωρίτερα, ίσως και τον Οκτώβριο. Η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμες αναμετρήσεις, αλλά και μια διαρκή προσπάθεια αναμέτρησης με τις δικές της αδυναμίες, στις οποίες όλοι πρέπει να βάλουμε από ένα λιθαράκι για να τις ξεπεράσουμε”.
 

Βασιλική Θάνου: Χρήσιμη η εμπειρία μου στη Δικαιοσύνη
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ θεωρεί πως θα είναι χρήσιμη η πολυετή εμπειρία της στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε