Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Παύλος Χαϊκάλης: Αποφασίζεται η παρουσία του στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί η παρουσία του Παύλου Χαϊκάλη στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρητων Ελλήνων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Χθες, ο κ. Χαϊκάλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία έδωσε εξηγήσεις για την offshore εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι η «εταιρία δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, είχα απλώς μια συμφωνία εκπροσώπησης».

«Η εταιρία είναι στην Κύπρο και άρα δεν είναι offshore, γι’ αυτό και όταν τέθηκε το θέμα δεν με ενδιέφερε» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως πίσω από αυτή την υπόθεση υπάρχει ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο: «Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφόσον μου ζητηθεί», είπε ακόμα ο ίδιος.

«Η Κύπρος είναι στην ΕΕ, άρα μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες… Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»; Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες… Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου, είπε εξηγώντας πώς ξεκίνησε όλη η υπόθεση και επανέλαβε πως δεν είναι «μέτοχος της εταιρίας, ούτε διοικητικό μέλος, ούτε ιδιοκτήτης», αλλά ότι απλώς είχε «συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρία που λειτουργούσε σαν ατζέντης».

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και «δεν βρέθηκε παρατυπία». Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρία, ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.

Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε