Πολιτική

Εκλογές 2015 – Reuters: Για τη σταθερότητα θα συμμαχούσε και με τον διάολο ο Θεοδωράκης

“Με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή συμμαχία πρέπει η επόμενη βουλή να δώσει βιώσιμη και ισχυρή κυβέρνηση” λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού στο Reuters και κάπως έτσι το πρακτορείο τονίζει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της Ελλάδας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κόσμος περιμένει λύσεις από τους πολιτικούς λέει στο Reuters ο Σταύρος Θεοδωράκης που τονίζει ότι “Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. ‘Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες”.

Το άρθρο του Reuters:

Ο Έλληνας κεντρώος ηγέτης Σταύρος Θεοδωράκης λέει πως είναι έτοιμος με το κόμμα του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να συμμαχήσει με αριστερούς, με συντηρητικούς αλλά ακόμα και με το διάολο αν χρειαστεί για να σώσει τη χώρα και να μην συρθεί σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση μετά τις εκλογές αργότερα αυτό τον μήνα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό η Νεα Δημοκρατία «παλεύουν» σώμα με σώμα για την πρώτη θέση στο δρόμο προς τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, δείχνοντας πως όποιος και αν έρθει πρώτος δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και οι συμμαχίες θα είναι απαραίτητες για να μην οδηγηθεί η χώρα σε μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο.
Τώρα το ΠΟΤΑΜΙ ελπίζει να παίξει ρόλο ως ο φιλοευρωπαίος σύμμαχος είτε του ΣΥΡΙΖΑ ειτε της Νέας Δημοκρατίας για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε το 2012 όταν η χώρα σύρθηκε δύο φορές απανωτά σε εκλογές μέσα σε δύο μήνες.
Στο κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα ο Θεοδωράκης είπε στο Reuters ότι ειναι έτοιμος να συνεργαστεί είτε με το ένα κόμμα είτε με το άλλο γιατί η Ελλάδα, που έχει βυθιστεί στην κρίση τα τελευταία 7 χρόνια, δεν αντέχει να κάνει εκλογές και να πειραματίζεται μέχρι να πάρει κάποιος την αυτοδυναμία.
«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του, η οικονομία έχει βαλτώσει. Δεν μπορούμε πλέον να πειραματιζόμαστε και να περιμένουμε πότε θα πάρει ο καθένας από εμάς την αυτοδυναμία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, να δώσουμε μια δυνατή κυβέρνηση στον ελληνικό λαό», μας είπε ο 52χρονος πρώην δημοσιογράφος.
Το ΠΟΤΑΜΙ, που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο, αντανακλά την ελπίδα ότι ήρθε για να καθαρίσει όλα τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Εντυπωσίασε τον Ιανουάριο στις εκλογές με τον νεανικό του προοδευτικό λόγο και στύλ ως η νέα δύναμη που δεν κουβαλάει τα βαρίδια του παρελθόντος και δεν έχει δεσμούς με το παλιο πολιτικό κατεστημένο.
Ο Θεοδωράκης μας είπε ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα πει “όχι” μόνο στη συνεργασία με κόμματα που έχουν ακραίες ιδέες- όλα τα ελληνικά κόμματα αρνούνται κάθε είδους επαφή και σχέση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- και προειδοποίησε πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δεν θα γίνει χωρίς όρους.
«Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες», είπε. «Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία έχει φτάσει σο 25% και η μεταρρύθμιση της παιδείας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Ποταμιού», μας είπε.
Με τα καυτά θέματα του μνημονίου ανοιχτά, με τους Ευρωπαιους δανειστές αλλά και το ΔΝΤ να συζητούν τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Θεοδωράκης ζητάει τη σύγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης.
«Η Ευρώπη αλλάζει» λέει ο Θεοδωράκης. «Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους Ευρωπαίους πρέπει να τηρηθεί αλλά πρέπει όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα είναι υπέρ των Ελλήνων».
Ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Θεοδωράκης έχει προσπαθήσει να συνομιλεί με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Τον Ιούλιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λίγες μόνο μέρες πριν ο Τσίπρας συμφωνήσει στο νέο μνημόνιο.
«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βιαστικά, χωρίς σχέδιο και έκανε πολλά λάθη.Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για την ελληνική κοινωνία,για την οικονομία και για την ανάπτυξη», μας είπε.»Υπάρχουν τρόποι για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις που θα διορθώσουν κάποιες αδικίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Κυρανάκης: Έγινε το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 100% τηλεδιοίκηση – «Υπόσχεση που έγινε πράξη»
«Μπορώ να διαβεβαιώσω με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου ότι εφόσον παραμείνουν σε λειτουργία τα συστήματα που είναι σε ισχύ σήμερα, δεν μπορούν να ξανασυγκρουστούν τρένα», δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης 6
Από το Ψυχρό Λασιθίου το εναρκτήριο λάκτισμα του ΠΑΣΟΚ: Η «πρόβα τζενεράλε» για τη ΔΕΘ και το δείπνο Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος
Από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απόψε έως τη σύνδεση του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
ΠΑΣΟΚ 15
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η τριπλή στόχευση: Προτείνει «Νέα Συμφωνία Αλήθειας» και «ζητά τον λογαριασμό» από Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός θα δώσει από την συμπρωτεύουσα έμφαση στο κυβερνητικό έργο στα 7 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το 2030, διεκδικώντας μία νέα τετραετία
Κυριάκος Μητσοτάκης 62
Αλέξης Τσίπρας: Η ακτινογραφία του σχεδίου που ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη – Αναδιανομή, μισθοί και ρήξη με το μοντέλο Μητσοτάκη
Σχέδιο τετραετίας με Ταμείο Σύγκλισης, «πατριωτική εισφορά» και κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ - Κατάργηση των Πανελλαδικών, ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μηδενική συμμετοχή συνταξιούχων στα φάρμακα
Αλέξης Τσίπρας 68