Πολιτική

Εκλογές 2015 – Σεπτέμβριος: Στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας, όπως είπε, λύνοντας κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα από μια προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΤ συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν προχώρησε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων παρά το ότι υπάρχει το πράσινος φως από την ΕΕ.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, τον διευθυντή της Γ’ Ορθοπεδικής Κλινικής και συζήτησε με το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σε αυτό το νοσοκομείο έχουμε 200.000 επισκέψεις τον χρόνο, 15.000 επεμβάσεις τις οποίες με λίγους ακόμα νοσηλευτές μπορεί να φθάσουν στις 30.000», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες «καθώς δεν έχει προχωρήσει τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί γι’ αυτό».

«Προτιμάει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να κάνει “μπαλώματα”, τοποθετώντας δικά της παιδιά, συγγενείς και φίλους παρά να λύσουν τα προβλήματα που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία από την απουσία νοσηλευτών», τόνισε και προσέθεσε:

«Καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα υγείας ώστε να μην επιβαρύνονται οι φτωχοί αλλά αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 58
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης