Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια

Αβίωτο το τρίτο Μνημόνιο, ούτε ο Τσίπρας το πιστεύει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εφαρμόσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας πως δεν θα συμμετέχει στις θλιβερές εκλογές.

Νέο χτύπημα από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά της συμφωνίας του τρίτου Μνημονίου και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Α. Τσίπρα, παρά τους χαρακτηρισμούς πως είναι φίλος του και έξοχος πολιτικός.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών δηλώνει κοροϊδευτικά στο CNBC πως ακόμη και ένας δεκάχρονος καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η συμφωνία.
”Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί με γνώση κάποιων βασικών μαθηματικών ικανοτήτων θα καταλάβαινε πως αν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και να προσθέτεις δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, με όρους σκληρής λιτότητας, τότε το παιδί θα έλεγε πως αυτό το πράγμα δεν θα τελειώσει καλά”.

Και αμέσως μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης στολίζει με τα καλύτερα λόγια τον Α. Τσίπρα, αποδομώντας τη συμφωνία που υπέγραψε.
Δεν θεωρώ πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στους όρους του τρίτου Μνημονίου. Θεωρεί πως είναι αναξιόπιστο. Το ίδιο πιστεύει και το ΔΝΤ.
Ελπίζω ότι η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι προσωπικός φίλος μου και ένας έξοχος πολιτικός.
Το τρίτο Μνημόνιο είναι αβίωτο για μια οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.
Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να του πως ότι το κόμμα μας είναι τώρα ικανό να σταθεροποιήσει την οικονομία. Δεν συμμετέχω σε θλιβερές εκλογές. Ούτε ο Τσίπρας πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, να εφαρμόσει δηλαδή μια μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική ατζέντα που δεν είναι ικανή να σταθεροποιήσει την οικονομία”.

Με το προσφιλές του παιχνίδι με τις λέξεις αρνείται πως σχεδίαζε plan B για έξοδο από το ευρώ, και αμέσως μετά δηλώνει πως θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει σχέδιο για Grexit.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε