Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Αποθεώθηκε ο Τσίπρας στην Κυψέλη – video

Εκλογές 2019: Αποθεώθηκε ο Τσίπρας στην Κυψέλη – video

Θερμή υποδοχή με συνθήματα και χειροκροτήματα για τον πρωθυπουργό έξω από το εκλογικό τμήμα, όπου ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Κάλεσμα για στήριξη των προοδευτικών υποψηφίων από τον Πρωθυπουργό.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τον Αλέξη Τσίπρα φωνάζοντάς του «Είμαστε μαζί σου» και «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός». Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το εκλογικό τμήμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, κόσμος εμφανώς περισσότερος από αυτόν που περίμενε τον πρωθυπουργό την πρώτη Κυριακή.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του φαινόταν ευδιάθετος αλλά δεν έκανε δηλώσεις. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους έστειλε μήνυμα στήριξης των προοδευτικών υποψηφίων.

«Οι επιλογές μας είναι κρίσιμες και γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το 172ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι «έχουν το κύρος να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σ’ ένα νέο θεσμικό τοπίο για την αυτοδιοίκηση».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν και να επιτύχουν προγραμματικές συγκλίσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο πιστεύουμε ότι θα είναι προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών και  των πολιτών» επανέλαβε, εξαίροντας την ανάγκη συναινέσεων για το καλό του τόπου.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις