Πολιτική

Εκλογές 2019 – Bloomberg: Βέβαιη η νίκη Μητσοτάκη – Δεν θα δυσκολευτεί να βρει “συγκυβερνήτη”

Νίκη της ΝΔ προεξοφλεί το Bloomberg, το οποίο σε δημοσίευμά του αναφέρει πως η κατάσταση δεν είναι καλή για τον Αλέξη Τσίπρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αγορές θεωρούν βέβαιο πως στις επερχόμενες εκλογές ο Μητσοτάκης είναι ο νικητής, αναφέροντας μάλιστα πως η απόδοση των ομολόγων έπεσε κατά πολύ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μάλιστα αναλυτές εκτιμούν πως ακόμα κι αν δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους και να συγκροτήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Οπότε όπως αναφέρει, δεν θα υπάρχει μεγάλη περίοδος αστάθειας, λόγω εκλογών. Το Bloomberg εκτιμά πάντως πως η ασυτοδυναμία είναι δύσκολη, μιας και στην Βουλή θα μπουν 6 ίσως και 7 κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΜεΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημειώνει επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, μήπως μπορέσει να περιορίσει την “ζημιά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με ΑΙ και νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Οδηγίες για τις εκλογές και μήνυμα ετοιμότητας
Δικαστική Αστυνομία, Κώδικας Αντιντόπινγκ και ερανιστικά νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, στο επίκεντρο του Συμβουλίου - Σήμερα και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ