Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Επίσημη πρώτη για ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικό Μέτωπο

Εκλογές 2019: Επίσημη πρώτη για ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικό Μέτωπο

Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με το Προοδευτικό Μέτωπο η οποία θα γίνει στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου παρουσία 4.000 εκπροσώπων απ’ όλες τις τάσεις είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου.

Στην εκδήλωση αυτή θα πάρουν μέρος κινήσεις από την περιφέρεια και εκπρόσωποι περίπου 15 σχηματισμών όπως η Γέφυρα, η Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η Κοινωνική Συμφωνία, η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Χάρτα 19, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών και το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα.

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν στο Προοδευτικό Μέτωπο αναμένεται να απευθύνουν πεντάλεπτο χαιρετισμό ο καθένας, ενώ θα ακολουθήσει η εισήγηση του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βάλει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις εν όψη των ευρωεκλογών  και των εθνικών εκλογών.

Αυτό το οποίο ξεκαθαρίζεται ωστόσο από το κυβερνών κόμμα είναι «πως η πρωτοβουλία που παίρνεται ενόψει των ευρωεκλογών δεν αποτελεί τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, αλλά μια συμμαχία για τη συγκρότηση ενός αριστερού, προοδευτικού και πολύμορφου πόλου».

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία η οποία θα εγκρίνει τους επόμενους δεκαπέντε υποψηφίους του Ευρωψηφοδελτίου. Ανάμεσα τους θα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης ενώ οι υπόλοιποι θα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλη την Ελλάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις