Πολιτική

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη σε debate

Την πρόσκληση για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε χθες (22.04.2019) ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας με μία δόση σαρκασμού τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει σε έναν απευθείας διάλογο για όλα τα θέματα. «Όποτε δίνει συνεντεύξεις στις μετρήσεις έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Του προτείνω έναν τρόπο να αποκτήσει κι αυτός την τηλεθέαση που ταιριάζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έλθει σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, δίχως “autocue” δίχως σημειώσεις“.

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης να δεχθεί αυτή την φορά την πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Η επαναφορά της πρότασης για ένα debate επανήλθε από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να μετατρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση σε μια μάχη ανάμεσα στους δυο αρχηγούς.

Ακόμα στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός περιέγραψε χθες τα θέματα στα οποία θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί σε μια δημόσια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε όπλο τα πεπραγμένα μίας διακυβέρνησης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σύμμαχός μας όμως είναι και οι προγραμματικές θέσεις των αντιπάλων μας τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους. Πήγε προχθές στην Κύπρο και του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα. Όταν το κατάλαβαν, το επικοινωνιακό του επιτελείο τον έβαλε σήμερα να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και να προσπαθήσει να το μαζέψει. Παρομοίως του είχε ξεφύγει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, του είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ότι θέλουν την διατήρηση του ένα προς πέντε στις προσλήψεις στο δημόσιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Αναρωτιέμαι, όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του, αυτά είναι υποσχέσεις ή απειλές; Έχω την αίσθηση ότι όταν μιλάει απειλεί τον ελληνικό λαό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται μέρα με την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για δίκη Τεμπών: Κάποιοι κάνουν σόου, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της
Στο επίκεντρο της ενημέρωσης και τα έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί η πίεση σε νοικοκυριά και αγορά από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Δημοσκόπηση Interview: Στο 28,7% η ΝΔ, χαμηλές πτήσεις για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ενίσχυση της ΝΔ θα μπορούσε να συνδέεται και με τη διεθνή αστάθεια, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή φαίνεται να ενισχύει τη συσπείρωση γύρω από την κυβέρνηση
Εκλογές 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
«Η κυβέρνηση μένει και θα μένει στο πλευρό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός - Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 111
Έκτακτα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Fuel pass και παρέμβαση για diesel και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης 78
Εκδήλωση με άρωμα Ανδρέα Παπανδρέου: Μνήμες, δάκρυα και χειροκροτήματα για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε τον Νίκο Παπανδρέου να βάλει έναν …τίτλο στη ζωή του Ανδρέα και εκείνος είπε «Ήρωας», για να ακολουθήσει νέο κύμα χειροκροτημάτων
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από τα μάτια των παιδιών του: Εκδήλωση μνήμης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ