Πολιτική

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη σε debate

Την πρόσκληση για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε χθες (22.04.2019) ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας με μία δόση σαρκασμού τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει σε έναν απευθείας διάλογο για όλα τα θέματα. «Όποτε δίνει συνεντεύξεις στις μετρήσεις έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Του προτείνω έναν τρόπο να αποκτήσει κι αυτός την τηλεθέαση που ταιριάζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έλθει σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, δίχως “autocue” δίχως σημειώσεις“.

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης να δεχθεί αυτή την φορά την πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Η επαναφορά της πρότασης για ένα debate επανήλθε από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να μετατρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση σε μια μάχη ανάμεσα στους δυο αρχηγούς.

Ακόμα στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός περιέγραψε χθες τα θέματα στα οποία θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί σε μια δημόσια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε όπλο τα πεπραγμένα μίας διακυβέρνησης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σύμμαχός μας όμως είναι και οι προγραμματικές θέσεις των αντιπάλων μας τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους. Πήγε προχθές στην Κύπρο και του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα. Όταν το κατάλαβαν, το επικοινωνιακό του επιτελείο τον έβαλε σήμερα να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και να προσπαθήσει να το μαζέψει. Παρομοίως του είχε ξεφύγει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, του είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ότι θέλουν την διατήρηση του ένα προς πέντε στις προσλήψεις στο δημόσιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Αναρωτιέμαι, όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του, αυτά είναι υποσχέσεις ή απειλές; Έχω την αίσθηση ότι όταν μιλάει απειλεί τον ελληνικό λαό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται μέρα με την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπακογιάννη για επιτελικό κράτος: «Δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις»
Η πρώην υπουργός μίλησε για «υγιέστατο διάλογο» μετά την επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ και τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική λειτουργία στηρίζει την εκτελεστική εξουσία»
Ντόρα Μπακογιάννη
Καβγάς Ζωής Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πρόεδρο της ΑΠΔΠ - «Μας κοροϊδεύετε, δεν ντρέπεστε», «υπηρετείτε σχέδιο»
Η κόντρα για την πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ξεκίνησε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και συνεχίστηκε στην Ολομέλεια
Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Σκεφτόμουν, στη μάχη για τη δεύτερη θέση, τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απουσία «ποιότητας» στον δημόσιο λόγο – Τι είπε για τα ισραηλινά ταχύπλοα και την αναθεώρηση του άρθρου 16
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες