Πολιτική

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη σε debate

Την πρόσκληση για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε χθες (22.04.2019) ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχολιάζοντας με μία δόση σαρκασμού τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει σε έναν απευθείας διάλογο για όλα τα θέματα. «Όποτε δίνει συνεντεύξεις στις μετρήσεις έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Του προτείνω έναν τρόπο να αποκτήσει κι αυτός την τηλεθέαση που ταιριάζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έλθει σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, δίχως “autocue” δίχως σημειώσεις“.

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης να δεχθεί αυτή την φορά την πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Η επαναφορά της πρότασης για ένα debate επανήλθε από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να μετατρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση σε μια μάχη ανάμεσα στους δυο αρχηγούς.

Ακόμα στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός περιέγραψε χθες τα θέματα στα οποία θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί σε μια δημόσια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε όπλο τα πεπραγμένα μίας διακυβέρνησης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σύμμαχός μας όμως είναι και οι προγραμματικές θέσεις των αντιπάλων μας τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους. Πήγε προχθές στην Κύπρο και του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα. Όταν το κατάλαβαν, το επικοινωνιακό του επιτελείο τον έβαλε σήμερα να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και να προσπαθήσει να το μαζέψει. Παρομοίως του είχε ξεφύγει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, του είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ότι θέλουν την διατήρηση του ένα προς πέντε στις προσλήψεις στο δημόσιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Αναρωτιέμαι, όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του, αυτά είναι υποσχέσεις ή απειλές; Έχω την αίσθηση ότι όταν μιλάει απειλεί τον ελληνικό λαό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται μέρα με την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οδεύει ολοταχώς προς το κόμμα Τσίπρα
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ 9
Μήνυση κατά Βελόπουλου από τον Σακελλαρίδη και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς: «Να μπει φραγμός στις ρατσιστικές δηλώσεις»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορείται για υποκίνηση βίας, με το κόμμα του να απαντά ότι στοχοποιούνται οι πάγιες θέσεις του για το μεταναστευτικό
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Επιστολή Φεύγα προς Μητσοτάκη: Ζητά επιστροφή Σαμαρά και κατάργηση του νόμου για τα ομόφυλα - «Δεν είμαι εκτός γραμμής»
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εισηγείται τρεις κινήσεις για τη διατήρηση της αυτοδυναμίας, ανοίγοντας ευθέως ζητήματα που αγγίζουν λεπτές ισορροπίες εντός της κυβερνητικής παράταξης
Φεύγας και Μητσοτάκης 36