Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – ΚΚΕ: Ισχυρό σε όλες τις κάλπες για την πραγματική διαφορά!

Εκλογές 2019 – ΚΚΕ: Ισχυρό σε όλες τις κάλπες για την πραγματική διαφορά!
φωτογραφία: αρχείο Intime News

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες για συμπόρευση στις ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει ότι “το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στον λαό, είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;”

“Με το ψηφοδέλτιο της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους” τονίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας “μπορούμε να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια” καθώς και ότι ο λαός μπορεί να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια και να ανοίξει τον δρόμο “για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας”.

Στο κάλεσμα αναφέρεται ότι “το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” μπαίνουν μπροστά, για να ξεδιπλωθεί ένα λαϊκό ρεύμα πολύμορφης μορφωτικής, πολιτιστικής παρέμβασης”.

Το ΚΚΕ καλεί σε ισχυροποίηση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε “εναντίωση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας”, καλεί σε αγώνα “για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα τσιράκια του κεφαλαίου που μαγαρίζουν τις εργατικές – λαϊκές γειτονιές”.

“Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” απαντούν χωρίς μισόλογα και περιστροφές:

Οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις τους έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά.

Είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τονίζει το κάλεσμα.

“Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, της ”Λαϊκής Συσπείρωσης””:

-Μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα.

-Μπορούν να αποτυπώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο γνωστό ”γαϊτανάκι” των μεταγραφών όχι μόνο βουλευτών αλλά και αιρετών στους δήμους. Απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι τόσο μικρές, γιατί οι στρατηγικές συγκλίσεις τους είναι πολύ μεγάλες” αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ.

“Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” παντού”, καταλήγει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις