Δευτέρα, 20 Μαΐ
27oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… «όπλο» του την επιστολή Καραμανλή στον Μπους

Εκλογές 2019: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… «όπλο» του την επιστολή Καραμανλή στον Μπους
Φωτογραφία InTime News

Το θέμα της επιστολής Καραμανλή προς τον Τζωρτζ Μπους όπου μέσα αναφέρεται ως βάση συζήτησης για την ονομασία της γειτονικής μας χώρας το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια αναδεικνύει πλέον με τον πιο σαφή τρόπο η κυβέρνηση, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια περί υπόγειας συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το καραμανλικό στρατόπεδο.

Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό γιατί στη ΝΔ παρίσταναν τους Μακεδονομάχους.

«Σήμερα, έχουμε μια φίλη χώρα στα βόρεια σύνορά μας. Όχι έναν εχθρό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Μια χώρα που δε λέγεται Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό της, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ούτε Μακεδονία – Σκόπια στο εξωτερικό. Όπως σήμερα αποδεικνύεται ότι οι υποκριτές, οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ είχαν συμφωνήσει εδώ και 14 χρόνια.

Εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, χωρίς κανέναν προσδιορισμό και χωρίς κανέναν όρο για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας.

Αυτό αποδεικνύεται σήμερα με τις επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό και Μακεδονία – Σκόπια στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, και τα στελέχη της ΝΔ που παρίσταναν τους Μακεδονομάχους στα συλλαλητήρια οφείλουν σήμερα έστω να ζητήσουν μια συγνώμη».

Click4more: «Κόλαφος» ο Καραμανλής για Συμφωνία των Πρεσπών!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η αποκάλυψη της επιστολής Καραμανλή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους καθώς με αυτό αποδεικνύεται ότι η ΝΔ γνώριζε ότι ο πρώην πρωθυπουργός συζητούσε την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια και παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε να σηκώνει την σημαία των Μακεδονομάχων.

Η ανάδειξη του θέματος αυτού από την κυβέρνηση έχει τη σημασία της καθώς οι αναλύσεις των αποτελεσμάτων μετά τις ευρωεκλογές έδειξαν ότι το κυβερνών κόμμα έχασε συνολικά γύρω στις 4 μονάδες πανελλαδικά από την συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συντηρήσει το θέμα μέχρι και την τελευταία ημέρα καθώς με αυτό τον τρόπο ενδέχεται κάποιοι από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους να αλλάξουν γνώμη μετά από αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε πάντως και χθες (01.07.2019) τη Συμφωνία και τις θετικές συνέπειες που έχει αυτή λέγοντας: «Όσο κι αν προσπάθησαν οι πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, μας δικαιώνει η πραγματικότητα.

Click4more: Φουντώνουν τα σενάρια για Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

Γιατί σήμερα είναι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Σκεφτείτε ποιοι ήταν εκεί πριν λίγους μήνες, να εκπαιδεύουν τον στρατό των γειτόνων μας. Αυτοί που σήμερα μας προκαλούν στη Κύπρο και στο Αιγαίο, αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής μας.

Άλλοι κάνανε πάντα πίσω στα κρίσιμα. Άλλοι μετρούσαν πάντα ισορροπίες και πολιτικό κόστος. Είμαστε λοιπόν περήφανοι γιατί χτίζουμε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις