Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο newsit.gr

Εκλογές 2019: Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο newsit.gr

Τα χαρτιά του την επόμενη ημέρα της χώρας και της οικονομίας, άνοιξε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Φθιώτιδα και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο newsit.gr και στον Θανάση Παπαδή.

Αρνήθηκε ότι ράβει κουστούμι για την επόμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και επισημαίνοντας ότι το κυριότερο είναι αυτή την στιγμή η νίκη στις επικείμενες εκλογές με τέτοιο ποσοστό που θα επιτρέψουν στην ΝΔ να έχει αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στον τρόπο που θα βρεθούν τα χρήματα, ώστε να γίνουν οι μειώσεις φόρων, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι μέσα από ένα πακέτο παρεμβάσεων και χρηστής διαχείρισης ο στόχος θα επιτευχθεί. Παρατήρησε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο ότι η μείωση ενός συντελεστή πχ. ΦΠΑ, θα φέρει μικρότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Ενδεχομένως η αύξηση της κατανάλωσης να καλύψει ή να υπερκαλύψει τις απώλειες που θα προκύψουν και άρα το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της ΔΕΗ με τον Χρήστο Σταικούρα να τονίζει ότι η ΔΕΗ είναι ένα σοβαρό θέμα και έτσι θα αντιμετωπιστεί από τον επόμενο υπουργό Ενέργειας, ώστε να δοθεί η βέλτιστη λύση.

Τέλος αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε ότι ο ν. Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται αλλά καταργείται.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις