Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Οι περιοδείες Μητσοτάκη και το «μυστικό» της συνάντησης με τον Πάιατ

Εκλογές 2019:  Οι περιοδείες Μητσοτάκη και το «μυστικό» της συνάντησης με τον Πάιατ

Στο θετικό του αφήγημα για την επόμενη μέρα εμμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνούμενος ν’ αντιπαρατεθεί επί προσωπικού με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ούτως ή άλλως στη ΝΔ θεωρούν παρελθόν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κι εκτιμούν πως γι’ αυτό το λόγο αντιδρά σπασμωδικά, επικαλούμενος απέναντι στους πολίτες φόβο εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του από τη νεραντζιά του Μαξίμου, υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται υπέρ των απολύσεων, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο.

Το θετικό αφήγημα της ΝΔ στην οικονομία στηρίζεται κυρίως στη μείωση φόρων, με τον κ. Μητσοτάκη να προαναγγέλλει από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ αντίστοιχα σε 22% και 11% από 24% και 13% που είναι σήμερα. Σε ό,τι αφορά την έκθεση της Κομισιόν, στην οδό Πειραιώς κράτησαν χαμηλούς τόνους. Στελέχη παρατηρούν, ωστόσο, ότι οι διαπιστώσεις των εταίρων δεν μπορούν παρά να δικαιώνουν τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ για την κριτική που άσκησαν στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, καθώς αποδεικνύεται πως τα μέτρα που έφεραν δεν ήταν μόνιμα ούτε στοχευμένα κι έκρυβαν αποκλειστικά προεκλογική σκοπιμότητα.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρεί, επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ – όπως έγραψε το newsit.gr – την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες. Έτσι, σήμερα θα πραγματοποιήσει άλλη μία μίνι περιοδεία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί σε μία κίνηση υψηλών συμβολισμών το Καστελλόριζο.

Υψηλό συμβολισμό είχε και η χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Και τούτο κυρίως διότι έγινε στα γραφεία της ΝΔ και όχι στο γραφείο του προέδρου της στη Βουλή, δίνοντας την αίσθηση ξεκάθαρα πλέον ότι και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εμμέσως πλην σαφώς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Επιπλέον, ύστερα από μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν «παγωμένες» εξαιτίας της στάσης της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως αποκαθίστανται με τον καλύτερο τρόπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις