Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για κύκλους διερευνητικών εντολών, νάρκη η απλή αναλογική»

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για κύκλους διερευνητικών εντολών, νάρκη η απλή αναλογική»

Ο Άκης Σκέρτσος έκανε αναφορά στη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αλλά δεν έμεινε εκεί και πέρασε στην επόμενη μέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος τόνισε μιλώντας σήμερα (22.5.2023) στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορα νέα κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι χθες μετά τις εκλογές έγιναν «επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς», αλλά όπως είπε «τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Επίσης τόνισε για το αν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές ότι «εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές» επισημαίνοντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

«Το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας βουλής και πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

«Νάρκη η απλή αναλογική»

Ο Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε αν η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί κάποιες πιθανές κρίσεις ή πιθανές απειλές από την Τουρκία. Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η απλή αναλογική είναι «νάρκη» και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία επέμενε να υπάρξει γρήγορα αυτοδύναμη κυβέρνηση, διότι η υπηρεσιακή δεν μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα.

«Μας προβληματίζει το ενδεχόμενο η υπηρεσιακή κυβέρνηση να χρειαστεί να διαχειριστεί κρίσεις ή απειλές κι αυτός είναι και ο λόγος που επιμέναμε ότι η απλή αναλογική νάρκη. Οδηγεί σε στασιμότητα και σχήματα ακυβερνησίας. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη. Πρέπει να επιταχυνθεί ο χρόνος και να αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί κάποια πιθανή κρίση και απειλή. Να μην υπάρχει κανένα κενό. Να έχουμε σύντομα μια νέα κυβέρνηση».

 

«Ο κ. Σημίτης δεν διάβασε τα στοιχεία της ΤτΕ»

Ο Άκης Σκέρτσος απάντησε και στις αιχμές που είχε αφήσει πριν καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την οικονομία, τονίζοντας ότι «Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας».

Ο Άκης Σκέρτσος απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας: «Σέβομαι τον Κώστα Σημίτη, αλλά δεν έχει διαβάσει τα στοιχεία της ΤτΕ. Το 2021-2022 έχουν γίνει όσες επενδύσεις έγιναν την περίοδο 2000-2004. Έχει γίνει μια έκρηξη επενδύσεων σε όλους τους τομείς. Όσο για αυτά που είπε για το real estate, επενδύσεις που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, όπως αυτή της Microsoft, πρέπει να γίνουν και με την αγορά ακινήτων και οικοπέδων».

Ο Άκης Σκέρτσος έκανε επίθεση και στον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι πρέπει «να κάνει την αυτοκριτική του», ενώ επισήμανε πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει «να διαβάσουν καλύτερα την πορεία της οικονομίας».

«Ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις»

Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Νέα Δημοκρατία «καταφέραμε να διαχειριστούμε ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις» λέγοντας ότι ο κόσμος ψήφισε με θετικό πρόσημο.

Αναφορικά με τη μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων που φάνηκε στις εκλογές και κάτι που δημοσκοπικά δεν αποτυπωνόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα βουβό κύμα ωρίμανσης όλων μας μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια που περάσαμε, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τα τέσσερα χρόνια που πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε με την πανδημία».

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε και για τις επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας στο οικονομικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα σημειώνει διπλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πλεονάσματα, καλύτερες συντάξεις, να έρθουν νέες επενδύσεις, να έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στους νικητές της τελευταίας 4ετίας παγκοσμίως. Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις