Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Δυσκίνητες οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Δυσκίνητες οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023 και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κυβέρνηση συνεργασίας μετά την πρώτη κάλπη, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε: «Η αντιπολίτευση κάνει την αδυναμία της, στυλ. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών.

»Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη φέρουν από μισή έως μία μονάδα, λιγότερη ανάπτυξη στο ΑΕΠ τους, ακριβώς γιατί είναι δυσκίνητες. Η Ελλάδα, μία χώρα που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν το χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται ένα σταθερό χέρι, μια δυναμική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών, να μειώσουμε και άλλο τους φόρους, τις εισφορές, να φέρουμε επενδύσεις και ασφάλεια».

«Έχουμε καθαρή πρόταση διακυβέρνησης»

«Δεν πρέπει να επιτείνουμε ούτε την ανασφάλεια, ούτε την αβεβαιότητα των πολιτών. Εμείς έχουμε μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης στο τραπέζι. Λέμε ότι πρέπει να κριθούμε και να συγκριθούμε με αυτογνωσία και εντιμότητα», είπε ο κ. Σκέρτσος για τις εκλογές και την πρώτη κάλπη.

«Αυτό που βλέπω από την αντιπολίτευση είναι μια πρόταση από τα ίδια. Βλέπω από τον ΣΥΡΙΖΑ μια ίδια και απαράλλαχτη συνταγή, τα ίδια πρόσωπα, ίδιες ιδέες, ίδιο ύφος εξουσίας. Εμείς έχουμε μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης και αυτοδυναμίας, αλλά και διακυβέρνησης ευρύτερων συνεργασιών από τον κ. Μητσοτάκη, μια πρόταση από τα ίδια από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια πρόταση ακυβερνησίας από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θέτει όρους, οι οποίοι είναι εξωπραγματικοί και αντιδημοκρατικοί».

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα δε θα συρθεί σε «ατελείωτες κάλπες».

«Νομίζω ότι η πρώτη και κρίσιμη κάλπη είναι της 21ης Μαΐου. Εκεί πρέπει οι πολίτες να δείξουν ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με προτάσεις οι οποίες θα σύρουν τη χώρα σε ακυβερνησία, σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Πρέπει να αποτιμήσουμε και να εκτιμήσουμε το ότι έχει γίνει στην οικονομία.

»Χάρη στην αυτοδύναμη κυβέρνηση, η Ελλάδα σημειώνει, αυτήν την στιγμή, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας στην Ευρώπη, έχουμε αυξήσει τρεις φορές τον κατώτατο μισθό, έχουμε προσθέσει τρεις κατώτατους μισθούς στο εισόδημα των χαμηλόμισθων του ιδιωτικού τομέα, έχουμε δώσει αυξήσεις μετά από 12 χρόνια για πρώτη φορά στους συνταξιούχους. Όλα αυτά έγιναν εν μέσω διεθνών πρωτοφανών κρίσεων και από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση που έπαιρνε αποφάσεις».

Όπως είπε, η τωρινή εστίαση κάποιων πολιτικών αρχηγών στα ποσοστά και τα νούμερα που θα λάβουν, ευτελίζουν τη συζήτηση.

«Όταν εστιάζουμε στα νούμερα, ευτελίζουμε την πολιτική συζήτηση και το νόημα των εκλογών. Το νόημα είναι οι σωστές ιδέες που θα πάνε τη χώρα μπροστά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις διαθέτει».

«Να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη στα Τέμπη»

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τι και γιατί συνέβη στα Τέμπη, γιατί ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό. Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε λογική ήσσονος προσπάθειας ανευθυνότητας και συγκάλυψης στο Δημόσιο. Θέλουμε ένα κράτος το οποίο θα τίμα τον κάθε πολίτη και τον κάθε φορολογούμενο για τα χρήματα που δίνει στο κράτος», είπε ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό θέλουμε να πετύχουμε, γι’ αυτό διεκδικούμε ανανέωση της εντολής του ελληνικού λαού, για να ολοκληρώσουμε το έργο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις