Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούριο «πιάτο» το «νέο» παλιό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούριο «πιάτο» το «νέο» παλιό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει πιστευτό… ακόμη και από αυτούς που το κατασκεύασαν» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Και συνεχίζει ο κ. Σκέρτσος λέγοντας πως «και κατά πως φαίνεται ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποδράσει από τον ιστό των ψεμάτων στον οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και πολλά χρόνια».

«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούριο ”πιάτο” το ”νέο” παλιό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κοστίζει 83 δισ. ευρώ στην τετραετία και δημιουργεί μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα στην ελληνική οικονομία. Παρά ταύτα, αντί να ασχοληθεί με τις τρύπες που ανοίγουν στα δημόσια οικονομικά οι δαπάνες του δικού του προγράμματος, ο κ. Τσίπρας ανησυχεί περισσότερο για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα 3 δισ. ευρώ πρόσθετων μέτρων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, τα οποία αναφέρονται ως επιπρόσθετα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας 2023-2026» αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέτρα 83 δισ. ευρώ και έχει απορία πώς θα καλυφθούν τα 3 δισ. ευρώ του προγράμματος της ΝΔ.

Επίσης ο κ. Σκέρτσος σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «ως γνήσιος θιασώτης της ”μαγικής” αριστερής σκέψης, μας λέει ότι τα επόμενα χρόνια και χάρη στο πρόγραμμά του με 20 δισ. ευρώ τον χρόνο δαπάνες και απώλεια εσόδων θα πετύχει 2 έως 2,2% πλεόνασμα σε ετήσια βάση». «Του συστήνουμε να μελετήσει καλύτερα και το μεσοπρόθεσμο αλλά και την αποδόμηση των 5 νέων fake news του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύουν την ανακοίνωσή μας και ελπίζουμε κάποτε να καταλάβει ότι οι μισές αλήθειες συνήθως οδηγούν σε μεγάλα ψέματα» συμπληρώνει.

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες έδειξαν ότι δεν θέλουν πια ούτε μισές αλήθειες ούτε μεγάλα ψέματα σαν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και θα το επιβεβαιώσουν ξανά στις 25 Ιουνίου» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Δείτε εδώ το έγγραφο της ΝΔ για τα «5 fake news του ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις