Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε την κόκκινη γραμμή στη Ροδόπη»

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε την κόκκινη γραμμή στη Ροδόπη»

Ο Άκης Σκέρτσος εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση που έβγαλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από σημερινή (11.6.2023) συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε ότι οι δυο βουλευτές του που είχε στην Ροδόπη στις εκλογές είχαν σχέσεις με το τουρκικό προξενείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος για το θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη στις εκλογές.

Και επισήμανε: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την “τουρκική” μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε».

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι «είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε προειδοποιήσεις και πληροφορίες που επίσημα του μεταφέρθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες», συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος.

«Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;

Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε συνέντευξή στο ΣΚΑΪ ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ότι η Τουρκία έκανε αγώνα υπέρ των δυο βουλευτές τους στην Ροδόπη. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια Μητσοτάκη και εμπλοκή της ΕΥΠ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις