Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

Εκλογές 2023: Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

Την απόσυρσή του από την τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε σήμερα (19.06.2023) ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Η απόσυρση του Μουσταφά Κατραντζή έρχεται μετά από αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τον υποψήφιό της.

«Πάει πολύ να έχει αναγάγει κεντρικό ζήτημα ένα σημείωμα της ΕΥΠ όταν στο ίδιο αναφερόταν και δικός του βουλευτής ως στρατευμένος στην Άγκυρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τόσες εβδομάδες, δεν έχουν βγει να πουν μια κουβέντα. Η διαφορά είναι σαφής. Αλήθεια, θα πουν ποιον θα εκπροσωπούν στην ελληνική Βουλή, όπως τους καλούμε τόσον καιρό;». 

«Υπήρξε επικοινωνία και αμέσως ανταποκρίθηκε. Στην ανάρτηση μιλάει σαφώς για μουσουλμάνους και χριστιανούς», συμπληρώνουν τα γαλάζια στελέχη για τον Μουσταφά Κατραντζή.

Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος αναφέρει σχετικά: 

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;».

Τσίπρας: Υποκριτική η εκ των υστέρων απόσυρση Κατραντζή

«Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Ενώ γνώριζε εδώ και έναν μήνα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ ο δικός του υποψήφιος αναφερόταν ως «στρατευμένος» στην Άγκυρα, όχι μόνο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές, αλλά είχε και το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμένα προσωπικά για τους δικούς μας υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές», αναφέρει και συνεχίζει:

«Ενώ γνώριζε από τις 19 Μαΐου ότι υποψήφιός του μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» στα τουρκικά Μέσα, όχι μόνο δεν απαντούσε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ζητούσε και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους των αντιπάλων του». «Για μερικές χιλιάδες ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την ΕΥΠ ως προσωπικό και κομματικό εργαλείο, ευτελίζοντας ότι είχε απομείνει από το κύρος της», τονίζει ο Αλ Τσίπρας. «Ας αναρωτηθεί λοιπόν σήμερα κάθε δημοκρατικός πολίτης, ποιον αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η απύθμενη ανευθυνότητα. Και τι θα ξημερώσει στη χώρα, αν αυτή η αλαζονεία και η υποκρισία επιβραβευθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Κάποιοι στη Τουρκία σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

Η σημερινή ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή: 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις