Κυριακή, 12 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Δημοσιεύματα δείχνουν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ να φωτογραφίζεται κάτω από πανό που γράφει «Τουρκική Μειονότητα»

Εκλογές 2023: Δημοσιεύματα δείχνουν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ να φωτογραφίζεται κάτω από πανό που γράφει «Τουρκική Μειονότητα»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις πληροφορίες περί σχέσης του με το τουρικό προξενείο, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο με αφορμή πρόσφατες φωτογραφίες του, που προκαλούν πολλές συζητήσεις.

Όπως ανέφερε το makthes.gr ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη στις εκλογές, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πόζαρε σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον μειονοτικό Τύπο και προκάλεσαν σάλο. Σε μια απ’ αυτές απεικονίζεται κάτω από πανό που γράφει: «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Σε άλλη φωτογραφία ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, στις εκλογές, ποζάρει και δίπλα στον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή.

Δείτε ΕΔΩ τις επίμαχες φωτογραφίες

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η ιστοσελίδα birlikgazetesi, την περασμένη Παρασκευή (16.6.2023) το – αποκαλούμενο από στελέχη της μειονότητας – «συμβουλευτικό Συμβούλιο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK) καταδίκασε την επίθεση Γάλλου τουρίστα στο τέμενος στο χωριό Ilıca της Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής, İbrahim Şerif, ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Mustafa Trampa τέλεσαν την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τον γενικό πρόξενο Aykut Ünal και τον αντιπρόξενο Barış Çulha στο τζαμί όπου έγινε η επίθεση», δημοσιεύοντας μάλιστα μια φωτογραφία από την εκδήλωση.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η ιστοσελίδα διακρίνεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ (αριστερά) δίπλα στους ψευτομουφτήδες Τράμπα και Σερίφ. Δεξιά απ΄τους ψευτομουφτήδες διακρίνεται ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή, Αϊκούτ Ουνάλ.

Σε άλλη εκδήλωση της συμβουλευτικής επιτροπής ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρει κάτω από το πανό που αναγράφει Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις