Πολιτική

Βαρουφάκης για αποτελέσματα εκλογών 2023: Πάρα πολλοί μετάνιωσαν που δεν μας ψήφισαν και θα το κάνουν την άλλη φορά

Με επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη, λέγοντας πως ήταν «μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25, αλλά ακόμα βαρύτερη συνολικά για την Αριστερά».

Αναλυτικά η επιστολή του: Ναι, ήταν μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25 αλλά ακόμα βαρύτερη συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του Ανθρωπισμού. Όμως, το χρονόμετρο μηδενίστηκε κι ο αγώνας ξαναρχίζει δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον ξαναδώσουμε με σημαντικά διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Είναι στο χέρι μας.

Τώρα είναι η Ώρα της Κρισιμότερης Μάχης κατά την οποία έχουμε χρέος να ρωτήσουμε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους «Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή;», προσθέτοντας: «Είναι στο χέρι σου!» «Όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

Από σήμερα το πρωί, ξεκινήσαμε την ανασύνταξη των δυνάμεών μας τόσο εκλογικά όσο και οργανωτικά με στόχο την προσέλκυση χιλιάδων ψηφοφόρων που αναγνωρίζουν την αξία της φωνής μας στη Βουλή αλλά που δεν μας ψήφισαν χτες.

Αύριο το βράδυ συνεδριάζει η Πολιτική μας Γραμματεία η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την δια ζώσης σύγκληση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 που θα εγκρίνουν την τελική συγκρότηση των ψηφοδελτίων καθώς και την οργάνωση της προεκλογικής μας εκστρατείας.

Επιτρέψτε μου να κλείσω μ’ ένα μεγάλο, αγωνιστικό ευχαριστώ σε όλες κι όλους σας που δουλέψατε τόσο σκληρά μεταλαμπαδεύοντας την ελπίδα στους πολίτες τους οποίους πλησιάσατε.

Μπορεί να μας ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο περιμέναμε. Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν ότι δεν μας ψήφισαν κι είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά, σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ξαναστηθούν οι κάλπες. Είναι στο χέρι σας, στο χέρι μας, να τους πείσουμε να το κάνουν.
Με τη δέσμευση ότι, όσο αναπνέουμε, κάτω δεν το βάζουμε, και ότι στις επικείμενες κάλπες όλα μπορούν να είναι αλλιώς, σας στέλνω συνοδοιπορικούς, από την καρδιά μου, χαιρετισμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης