Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Γιάννης Οικονόμου: Δεν χωρά ο κανιβαλισμός στο θέμα των Τεμπών – Αυτοδυναμία της ΝΔ στη δεύτερη κάλπη

Εκλογές 2023 – Γιάννης Οικονόμου: Δεν χωρά ο κανιβαλισμός στο θέμα των Τεμπών – Αυτοδυναμία της ΝΔ στη δεύτερη κάλπη

Ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Φθιώτιδα, έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση για τις μηνύσεις των συγγενών των θανούντων στα Τέμπη όπου ένα τέτοιο ζήτημα εργαλοιοποιείται λίγες μέρες πριν τις εκλογές, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός με τον όρο «εργαλειοποίηση» εννοούσε επιλογή των συνδικαλιστών να κάνουν ζήτημα της προεκλογικής περιόδου το θέμα των Τεμπών.

«Να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Ο πρωθυπουργός με τον όρο ‘’εργαλειοποίηση’’ αναφερόταν στη διαχείριση του ζητήματος από γνωστούς συνδικαλιστές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη αναφερόταν στην επιλογή των συνδικαλιστών να κάνουν ζήτημα της προεκλογικής περιόδου το θέμα των Τεμπών. Δεν χωρά ο κανιβαλισμός στο θέμα των Τεμπών  ούτε η εκμετάλλευση του πόνου των ανθρώπων αυτών.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να μείνουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας πως δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη και σκιά και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη και όποια ενέργεια καταθέσει ο οποιοσδήποτε θα πάρει τον δρόμο της με βάσει του κανόνες της Πολιτείας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απαράδεκτη τυμβωρυχία με διαστρέβλωση της θέσης και της άποψης του πρωθυπουργού», είπε αρχικά.

«Είμασταν από την πρώτη στιγμή πάρα πολύ καθαροί σε αυτήν την τεράστια τραγωδία με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τους ανθρώπους τους, με σεβασμό απέναντι στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας να μάθει την αλήθεια. Δεν θα υπάρξει καμία σκιά και συγκάλυψη. Όλα πηγαίνουν με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι κανείς φανταζόταν και η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει για να μην τα ξαναζήσουμε. Δεν πρέπει να δημιουργούμε εντυπώσεις; Πάνω σε ένα θέμα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι λίγο πιο ‘’μεγάλοι’’ και όχι τόσο μικροί όσο ο κ. Τσίπρας φάνηκε με τη προσέγγιση και τη διαστρέβλωση της θέσης του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός είχε πει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έπρεπε να παρακολουθείται»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο κ. Οικονόμου είπε πως οι ευθύνες δόθηκαν και οι υπεύθυνοι απομακρύνθηκαν από τη θέση τους.
«Βλέπω πως ο κ. Τσίπρας έχει μία εμμονή με τον κ. Πικραμένο. Θέλει να τον στείλει στο δικαστήριο όπως έκανε και με τη Novartis. Η υπόθεση των υποκλοπών βρίσκεται στην  δικαιοσύνη.

Στο πολιτικό της σκέλος την έχουμε συζητήσει εξαντλητικά, ανελήφθησαν οι ευθύνες, έφυγαν άνθρωποι, θωρακίστηκε η ΕΥΠ με τρόπο ώστε να υπάρχουν περισσότερα και πιο αποτελεσματικά φίλτρα. Είναι βέβαιο, ότι όλη την αλήθεια θα την μάθουμε από εκεί που πρέπει, την δικαιοσύνη. Θα πάμε στις κάλπες με τη διαδικασία να βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία είναι η μόνη αρμόδια. Ο πρωθυπουργός είχε πει από την πρώτη στιγμή πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έπρεπε να παρακολουθείται και γι’ αυτό τον λόγο μπήκαν επιπλέον φίλτρα που θα οδηγούσαν στο να είναι πιο προσεκτικοί στην αξιολόγησή τους οι άνθρωποι που την ενέκριναν».

«Ο κ. Τσίπρας λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους μέσα σε μία φράση»

Αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες, ο κ. Οικονόμο είπε πως έχουν ληφθεί με την απομάκρυνση προσώπων. Όπως είπε, την πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ την είχε το γραφείο του πρωθυπουργού και ανελήφθησαν οι ευθύνες και απομακρύνθηκαν οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι.

«Υπάρχει μία παρατεταμένη προσπάθεια και κάποιοι νομίζουν πως κερδίζουν από αυτό, του τύπου πως ο πρωθυπουργός ήταν ο ενορχηστρωτής ή πως το ελληνικό Δημόσιο είχε  προμηθευτεί το Pretador και θεωρούν  πως όλα αυτά πείθουν την ελληνική κοινωνία. Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσής τους στο πολιτικό σκηνικό μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό και τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή ακυβερνησίας. Δεν νομίζω πως μπορεί να πιστέψει κάποιος τον κ. Τσίπρα. Λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους μέσα σε μία φράση. Το σενάριο αυτό θα το κάψει ο λαός την Κυριακή των εκλογών. Η μοναδική πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει αυτή τη στιγμή  είναι να έχεις έναν πρωθυπουργό που θα είναι εκεί να διαχειριστεί τις κρίσεις».

«Η ΝΔ στη δεύτερη κάλπη θα πάρει αυτοδυναμία»

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε πως θα ζητήσουν από τον κόσμο ένα τέτοιο ποσοστό που θα τερματίσει κάθε πιθανότητα μίας «κυβέρνησης παραλυσίας και Βαβέλ».

«Δεν πηγαίνουμε στη δεύτερη κάλπη εάν δεν ζητήσουμε ένα ισχυρό ποσοστό από την πρώτη κάλπη. Στις κάλπες δεν πηγαίνουμε με υποθέσεις αλλά με προϋποθέσεις. Η ΝΔ στη δεύτερη κάλπη θα πάρει αυτοδυναμία. Όταν δεν μπορείς να βρεις κοινό παρανομαστεί πριν τις εκλογές, δεν θα τον βρεις μέσα σε δύο μέρες. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πόσο απομονωμένος είναι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις