Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Γιώργος Γεραπετρίτης: Αν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε νέο σκληρότερο μνημόνιο

Εκλογές 2023 – Γιώργος Γεραπετρίτης: Αν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε νέο σκληρότερο μνημόνιο

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε αρχικά πως «για εμάς η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση ούτε πολιτική αλαζονεία. Είναι η βασική μας πεποίθηση, ότι για να πάει μπροστά η χώρα, με τις διαρκείς προκλήσεις, θα πρέπει να έχει μία ισχυρή κυβέρνηση. Ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με γρήγορα αντακλαστικά, θα έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα».

Σημείωσε ακόμη πως «είμαστε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, δηλαδή ενός συστήματος που αποδίδει στο πρώτο κόμμα έναν πιο ενισχυμένο ρόλο. Δεν είμαστε καθόλου υπέρ της απλής αναλογικής. Θεωρούμε πως η απλή αναλογική που εκ των πραγμάτων σημαίνει κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, δεν μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνήσεις οι οποίες θα είναι σταθερές και ισχυρές».

Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες να αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν τα προγράμματα των κομμάτων και να κάνουν τις συγκρίσεις. Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ρεαλιστικό και κυρίως ένα πρόγραμμα συνέπειας και ειλικρίνειας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. η κατάργηση της Πολιτικής Προστασίας για να γίνει μια ανεξάρτητη αρχή αλλά και οι κρατικοποιήσεις, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε:
«Αρα έχουμε στην πραγματικότητα μία αποσύνθεση όσων έχουν κατακτηθεί. Και πως; Με μία απίστευτη και ανεύθυνη, λυπάμαι που το λέω, και ανεύθυνη πλειοδοσία στις παροχές. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δώσει 7% για την Παιδεία, 5% για την Υγεία, θα δώσει μεγάλες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, θα καταργήσει φόρους».

«Που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά; Θα περικοπούν δαπάνες; Θα υπάρχει αύξηση φόρων; Τι θα γίνει; Ρώτησα, βρεθήκαμε σε δημόσια συζήτηση με τον Ναύαρχο, τον κ. Αποστολάκη που είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και σέβομαι πολύ πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Ξέρετε τι μου απάντησε; Θα δανειστούμε. Οπως σας το λέω. Ο Ναύαρχος είπε ότι θα δανειστούμε 83 δις.

Αυτήν την στιγμή λοιπόν θέλω να σας πω και να σας υπογράψω, εάν αυτό συμβεί, όχι για τα 83 δις, για τα 10 δις, εγώ σας υπογράφω με τα δύο χέρια, ότι θα πάμε σε ένα νέο μνημόνιο, σκληρότερο από όλα τα προηγούμενα».
Αναφορικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις για μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη για τις οποίες υπήρξαν επικρίσεις ότι άργησαν να γίνουν, ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό δεν ήταν κάτι που έγινε τελευταία στιγμή.

«Ήρθαμε ως υπεύθυνος πολιτικός σχηματισμός, τον Μάιο του 2021, πριν από δύο χρόνια, και φέραμε στη Βουλή διάταξη με την οποία δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει καταδικαστεί, έστω πρωτόδικα, για συμμετοχή και ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση, να είναι και ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος. Είναι αυτονόητο. Δεν μπορεί να έχουμε υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, να έχουμε εγκληματικές οργανώσεις. Κανείς δε θέλει να βλέπει εγκληματικές οργανώσεις, το φασισμό δηλαδή, να τον βλέπει στη Βουλή. Φέραμε αυτό.
Θέλω να πω δε, κι αυτό έχει το ενδιαφέρον του, τότε είχαμε κάνει μια σημαντική διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τη διάταξη αυτή.

Επαναλαμβάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2021 υπερψηφίζει τη διάταξη με την οποία το κόμμα Κασιδιάρη, τότε αργηχός του κόμματος Κασιδιάρη ήταν ο ίδιος ο Κασιδιάρης, τότε λοιπόν απαγορευόταν το να συμμετέχει στις εκλογές.
Τι ήρθε στο τελευταίο διάστημα προ διμήνου; Μια τροποποίηση εκείνης της διάταξης, με την οποία τι ήρθαμε και είπαμε; Οτι δεν είναι μόνο ο τυπικός αρχηγός, ο καταστατικός αρχηγός που έχει σημασία για τον αποκλεισμό ενός κόμματος, αλλά έχει σημασία και ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης σημειώνοντας στην συνέχεια πως:

«Εντελώς ακατανόητα (Σ.Σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ υπερψήφισε τη διάταξη που αποκλείει τον πραγματικό αρχηγό, το κόμμα που έχει έναν έναν τυπικό αρχηγό, στον πραγματικό αρχηγό που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και χειρότερο, κατεψήφισε».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε στην συνέχεια:«Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να είναι ενωμένες απέναντι στον φασισμό. Καταφέραμε το 2013 με μία μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, να απομονωθεί σχετικώς η Χρυσή Αυγή από την χρηματοδότηση. Στην συνέχεια με φάκελο τον οποίο έφτιαξε πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ, παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν.
Σήμερα αποκλείονται από τη διαδικασία των κοινοβουλευτικών εκλογών.

Αυτό απαιτεί μία δημοκρατική ασπίδα. Στη δημοκρατική αυτή ασπίδα εγώ ένα ξέρω, κι αυτό είναι αντικειμενικό, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών».

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος επίσης στην προεκλογική  καμπάνια που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ξεκαθάρισε: «Οπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Το κράτος δικαίου πάντοτε υπερισχύει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις